20.4 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Légy az aki akarsz

Talán már megszoktátok tőlem, hogy a havi első inspiráncióm nem a saját moodboardunkhoz kötődik, általában egy másik moodboard alapján készítem az alkotásomat. Így történt ez most is, egy olyan moodboard volt az inspiráció, ahol a lila, türkiz és arany színek domináltak. Mintha csak az új Lovely Day kollekcióra öntötték volna, így természetesen ezt a papírkollekciót használtam alapnak. A kollekció gyönyörű, kifinomult, abszolút szerelem lett számomra. Lehet gyorsan meg is rendelem az utolsó készleten lévő maxi kollekciót magamnak mert ebből egy kevés 😀 Najó nem, meghagyom nektek, csakhogy lássátok milyen jófej vagyok 😉

Szóval az alap megvan, jöhet a fotó kiválasztása. Mivel elég dominánsak a háttérszínek, egy fekete-fehér képet választottam hozzá. Ez mindenhez illik, nem üt el a szín és nem is veszik el a fotó a kompozícióban. Ritkán készítek magamról oldalt, a gyerekeimet jobban szeretem a falon nézegetni, de mivel az új Sugallatos designhoz kellett egy új kép, készült rólam pár friss, elfogadható fotó. Aztán a kezembe kerültek ezek a szómatricák is: “be who you want to be” azaz “az légy aki akarsz” és “beleive in yourself” – “higgy magadban”. Szóval úgy döntöttem ez egy self traininges oldal lesz 😀 Elvégre a scrapbook az önkifejezésről is szól. 😉

És akkor pár szó és kép a technikai háttérről:

1.) Legelső lépésként a papírokat lealapoztam átlátszó gessoval. Majd meghatároztam az oldalaim fő vonalait. Ehhez a türkiz színű lapotmat széttépkedtem (tudom, szentségtörés:D)

2.) A megtépkededtt lap körvonalait halványan ceruzával megjelöltem, majd ennek mentén stencileztem. Először arany színű wax-szal. De ha a ti kompozíciótokhoz más színű wax illik, akkor elárulok egy titkot (ezt a táborozóink már tudhatják), hogy bárrmilyen színű wax kikeverhető átlátszó wax és selyempor keverékével.

3.) 3. lépés még mindig stencilezés, ezúttal modellpasztával és az Aria Song stencillel.

4.) Adjunk egy kis játékosságot a háttérnek egy kis tintával. Nekem distress tintám volt itton megfelrlő színben, de használjatok nyugodtan bármilyen vízoldékony tintát (pl.: mist, vízfesték, vízbázisú tinta, szivárványpor) Itt tudtok a festékek között válogatni.5.) Jöhetett némi pecsételés is fekete és lila tintákkal. Kezd egész kis jó háttér kialakulni, nem?6.) Jöhet a ragasztás, díszítés!
Használtam chipboardokat az AlamorElixir és Water Plants kollekciókból. Kivágatokat, papírvirágokat, szócímkéket, gyurmadíszeket, gyöngyöket, gézt, szóródíszeket és óarany splash tintát a chipboardok színezésére..
És akkor jöjjenek a fotók a végeredményről:


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink