31.4 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Lavande vagyis levendula …

Sugallatos kihívássorozat ebben a hónapban a nyári, levendula illatos Provance-ba repít minket. Elsőként egy elég régi film, a “Bor, mámor, Provence” jutott eszembe – ezt imádom (ezerszer láttam és újra-újra megnézem, ha elém kerül, … a zenéi, a képei, a színészek miatt is…), aztán a Riviérás nyaralásaink jutottak eszembe (milyen fantasztikus emlékek, …). Visszazökkenve a valóságba, kicsit képzeletben Provence-ban járva, mi most lavande, azaz levendula koszorút készítettünk a lányokkal a szomszéd faluban egy fantasztikus kis kávézó szervezésében. Minden adott volt, sőt még levendulás limonádé is hozzá tartozott az alkotó csomaghoz.

Rutinosan kettő csomagot kértem, és így Petra készítette a saját koszorúját lila masnival és mi Vandával pedig egy rózsaszín masnisat. Mindamellett, hogy megtanultam a levendula koszorúkészítés mikéntjét, jó móka volt és egy kis aromaterápiás kikapcsolódás is.

A koszorúról készített fényképet Vandus kedves mosolyával egy 20*20-as vászonra rögzítettem. Az alapot fehér gessoval kezeltem, majd a 13arts fa erezetű stencillel szürke fahatást imitáltam. Kicsit túl sötét lett, ezért még frissen fehér domborító porral is megszórtam a mintát. Vízfestékkel és szivárvány porral színeztem tovább az alapot a moodboard által adott színekben. Koszorú forma miatt egy gyönyörű, nagy, csipkés, kör alakú Scrapiniec chipboardot választottam és erre rétegeztem a színes alapkartonokból, könyvlapokból és az Aqua Flora kollekció lapjaiból kivágott levélkoszorúkat. Került még a koszorú alapra hullámos drót is, ami a sugis táborból ismerős mindenkinek (ezt Zsaninak nagyon köszönöm!!) és sok-sok virág, amiből párat én készítettem. Ahova kívánkozott tettem szemcsés díszítőelemeket, golyókat, darákat, konfettit és félgyöngyöket is. A virágok alá csúsztattam még be scrapiniec levendula ágakat is. Kicsit fröcsköltem, gessoval az ujjammal festettem és Art Alchemy Waxot is használtam (azért is szeretem, mert csodás illata lesz tőle az alkotásnak 😉 .

Vandának tetszik, az övé lesz …, azt mondta ne tegyek rá több semmit, pedig én még tennék rá valamit, … .

Mindenkinek alkotós, kedvére való kihívásokkal teli, vidám nyarat kívánok és fotózzatok sokat!

A képhez tartozó alt jellemző üres; dt_tag_negyzeteskep_SZM-1024x1024.jpg a fájlnév


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

A képhez tartozó alt jellemző üres; FB_IMG_1553443488456-300x300.jpg a fájlnév

Facebook csoportunk: kattints ide!Előző cikkJazz
Következő cikkElefántháton Indiában

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,440KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink