31.4 C
New York
szombat, május 21, 2022

Izé

Sziasztok!

Hoztam nektek egy Izét… Na nem olyan egyszerű izét, hogy valamit, hanem Izét. Méghozzá nagyon is személyes kötődéssel, hiszen a saját kezemről készült szobrot csinosítottam ki a havi kihívás által inspirálva 😁 

Ő lenne az, Izé álá Koponyás:

Nagyon szeretem az Addams Familyt. Szórakoztató, vicces, és persze van benne egy csomó beteg dolog is. Emlékszem gyerkőcként, amikor először láttam, teljesen magával ragadott Addamsék hatalmas háza (ami nem mellesleg egy temető szomszédságában áll), a komornyik, Lurch, a megannyi furcsaság, az, hogy mindennek pontosan az ellenkezőjét teszik és mondják, mint amit egy átlagos családnál megszokhattunk. Például, teljesen normális, hogy a gyerekek villamosszékkel játszanak, vagy éppen mérget kevernek a vacsorába. A nagymama egy igazi boszorkány, anyuka egy vámpír, és ott van még Hogyishívják kuzin is, aki… Nos róla nem tudom, mi lehet, azon kívül, hogy egy szőrös valami.. 

És mégis tiszta szívből szeretik egymást és összetartanak (a maguk módján). Azt hiszem, ez egy nagyon fontos üzenet lehet mindenkinek, aki megnézi ezt a filmet: nem számít hol laksz, milyen kattant, vagy éppen elviselhetetlen a családod, mert ők mindig ott lesznek neked és támogatnak (akármilyen marhaságot is csinálsz). 

Aki látta a filmet, tudja, hogy a családdal él egy régi barát is, Izé. Izé egy kéz. És ennyi. Jön-megy a házban, ugyanúgy viselkedik, mint egy kedves vendég.. De akkor is csak egy testetlen kéz 😂

Amikor gyerekkoromban néztem a filmet, emlékszem, azon gondolkodtam, hogyan tud tájékozódni szemek nélkül. Tudom, nem csak ez az egy dolog meglepő Izével kapcsolatban, de hát a gyerek logika már csak ilyen 😅. Egyszerűen nem értettem, hogy lehet, hogy nem téved el és nem megy neki semminek. 

Próbáltam elképzelni, milyen lenne szemekkel. 

Szóval, nagyon örültem, hogy felkerült a moodboardra az altered art, mert így el tudtam készíteni a saját Izémet. A saját kezemről vettem mintát egy erre a célra használatos szoborkészítő szettel, majd kiöntöttem gipsszel a mintát. 3 nap volt, mire megkötött rendesen a gipsz, de azt hiszem, megérte várni rá. A kezet alaposan lekentem gessoval, majd akrilfestékkel is. Ezután szalvétát dekupázsoltam rá. 

A szalvéta színével harmonizáló festékekkel takartam el a le nem fedett részeket, így szép, homogén felületet kaptam, nem látszódott a szalvéta széle. 

Először fekete Impastoval festettem le a fehéren maradt részeket, majd folyékony akrilba kevert mica porokkal. Ezután addig váltogattam az akrilfestékeket, amíg elértem a kívánt színt. Nem számoltam, hány réteg festék került rá, de sok. 

A fém és egyéb díszítőelemek színezése is ugyanígy történt. A papírvirágok a Primától vannak, a nagy pedig még egy korábbi Sugis, kézzel készült virág. Nagyon szeretem a Prima virágokat, mert gyönyörű formájuk van és könnyen át lehet őket színezni (aki lusta, mint én, hogy saját maga készítsen virágokat, azoknak szívből ajánlom. A szín nem érdekes, bármelyik kollekcióval jól jártok, hiszen úgyis át lesznek festve) A polipcsápot DAS gyurmából készítettem. Száradás után elrendeztem az elemeket, végül waxokat használtam. Minden díszítőt magic glueval ragasztottam. 

És akkor jöttek a szemek!! Végre! Tim Holtz tavalyi halloween kollekciójában jelentek meg a több színű mini szemek, amiket most használtam. Először csak a tenyerembe helyezett virág közepébe raktam egyet, aztán úgy gondoltam, jól fog mutatni a polipkar tapadókorongjain is néhány. Végül néhány elhasználódott ecset is belekerült a kézbe, bár ezt nem nagyon tudtam lefotózni…

Remélem, ti is kedvet kaptatok a kihíváshoz és az altered art-hoz!

Jó alkotást!

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,319KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink