15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Itt van az ősz… sárgája

A kihívások sorra újabb és újabb látásmódot, lehetőséget nyitnak számunka, határainkat feszegetik és emiatt izgalmasak is. Az avantgard stílus és a megadott moodboard láttán elsőnek néztem nagyokat (Ti is?!?), tetszett nagyon, ugyanakkor kihívásnak gondoltam a javából. Próbáltam megfutamodni, de Virág nem hagyta, … 😉 és így nem is bánom, mert nagyon szerettem készíteni ezt az oldalt.

Elsőként azt gondoltam, hogy Picasso múzeumokban szerzett emlékeimet dolgozom fel, de most vasárnap Petrám felvett egy pulóvert, amiről azonnal a színpaletta jutott eszembe. Egy fotó róla és meg is volt az inspim az alkotáshoz. Mai, valós életből vett élmény feldolgozás számomra sokkal nagyobb öröm és kézenfekvőbb is, mint a múlt folyamatos feldolgozása. (és az engedélyt is megkaptam a fotó közzétételhez! ;-))

Egyébként itt említeném meg, hogyha a Francia Riviérán jártok, feltétlenül látogassatok el Mougins-ba . Gyönyörű gyöngyszem ahonnan az öböl is belátható, egy kör alakba rendezett művészparadicsom sok-sok múzeummal, étteremmel, képzőművészeti programmal, vásárlási lehetőséggel. Csodaszép és nagyon hangulatos városka. Picasso is ide kötődött élete utolsó szakaszában.

Sokat olvastam és nézelődtem a neten a stílussal kapcsolatosan: legfőképpen a kubizmus ragadott meg, az élénk erőteljes színek, Picasso műveit imádtam, a lázadó dadaisták meghökkentő ábrázolása és a kollázs és montázs használata is nagyon tetszett. A sok „okosodás” után, Petrám fotóját a kezemben tartva átadtam magam a stílusra jellemző minden tervezés nélküli alkotási folyamatnak.

Elsőként egy akvarell papírra vékony washi tapasz csíkokat rögzítettem, majd vízfestékkel megfestettem a fennmaradó részeket a sárga különböző árnyalataira. Volt amibe sárga szivárványport is szórtam.

Aztán stencileztem sárgás-barnás tintapárnákat használva, pecsételtem és élesben kísérleteztem a Gel Pess géllemezemmel. Az átlátszó alapra vittem fel sárga, fehér, fekete és kicsi barnás akril festéket és henger segítségével eloszlattam, aztán jöttek sorban a stencilek és készültek a nyomatok. Volt amikor az oldalra nyomtam direkte az elkészült nyomatot, de volt amit külön mixedmedia papírra. Az elkészült nyomatokból vágógéppel vágtam ki négyzetes és háromszög formákat (éljenek a geometrikus minták! )

A fotót is kicsit „avantgardosítottam” a telefonom egyik alkalmazásával (jó játék ez is ám :-)) , majd több példányban is kinyomtattam, hogy Petrámat jobban előtérbe tudjam helyezni. Amikor az oldal csak úgy spontán szerveződésből összeállt, akkor még nyomdáztam és stencileztem a háttérbe, valamint szórókat és szemcsés díszítőket használtam. Az üzenet szövegeit az AB Studio Feel it kivágóívéről választottam.

Az oldal készítése során használtam még az AALLandCreate 59-es stenciljét, ABStudio 6-os stenciljét, TimHoltz stencileket, és PrimaMarketing Fekete Homok pasztáját és AAllandCreate és Primas bélyegzőket is.

Bízok benne, hogy Ti is szabadjára engeditek a fantáziátokat és fantasztikus alkotásokat mutattok nekünk ebben a témában is.

A képhez tartozó alt jellemző üres; dt_tag_negyzeteskep_SZM-300x300.jpg a fájlnév


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

A képhez tartozó alt jellemző üres; FB_IMG_1553443488456-300x300.jpg a fájlnév

Facebook csoportunk: kattints ide!


Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink