15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Interjú: Christina Lampropoulou

Kérlek mutatkozz be egy pár szóban.

Cristina Lampropoulounak hívnak, Görögországban, Aténban élek a családommal: a támogató férjemmel és a két gyönyörű lányommal. Általános iskolában tanítok és nagyon boldoggá tesz, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek: gyerekekkel dolgozni. A nagyon kevés szabadidőmben kis alkotósarkomban dolgozom a scrapbook alkotásaimon. Különösen szeretek mixed media projekteket készíteni rengeteg pasztával és textúrával. Ami igazán inspirál, az a lányaim, a természet és a nagyszerű művészek alkotásai szerte a világon.

 

Mikor kezdtél el scrapbookozni? Mi volt az oka?

5 évvel ezelőtt találkoztam a scrapbookkal barátom, Valia Katzaki által. Képeslapokat és kívánságkönyveket kezdtem készíteni, ami hamar magába szippantott, de amikor elkészítettem az első oldalamat, rájöttem, hogy tovább kell lépnem. Az elmúlt években kipróbáltam mindenféle stílust, míg meg nem találtam, ami valóban én vagyok. Nagyon szeretem a mixed media alkotásokat, és imádok oldalakat és art journal lapokat készíteni, mindig új technikákat és rengeteg anyagot kipróbálva.

Mit jelent számodra ez a hobbi? Miért fontos része az életednek?

Be kell vallanom, hogy a scrapbook felszabadít és felvidít, különösen mikor a kezem csupa színes festék és gesso. Az alkotás nagyon fontos az életemben mert minden egyes oldala különleges inspiráció. Minden egyes alkalommal igyekszem kifejezni az érzelmeimet és egyúttal emlékeket gyártani.

Le tudnád írni a kreatív folyamatot? Mi az első lépés? Vannak egyedi szokásaid a scrapbookban? Mennyit dolgozol egy alkotáson?

Nos, gyakran kezdek a kép kiválasztásával, de volt olyan is, hogy a kedvenc papírjaimat kaptam elő és azokhoz a tökéletes képet. Az első dolog, amit használok az oldalaimnál, az a gesso, legyen az átlátszó vagy fehér. Aztán kialakítom a hátteret. Majdnem mindig használok modellpasztát, stencileket, miszteket vagy egyén színező médiumokat, mint például vízfestéket. Ezután felteszem a díszítőelemeimet, például virágokat, fém díszeket és chipboard-okat. Egyetlen dologra figyelek oda nagyon, hogy ne rejtsem el a fényképet, ne olvadjon bele a háttérbe. Általában kb 2, néha 3 óra alatt készítek el egy MM alkotást.

Ki vagy mi inspirál a legjobban?

A leggyakrabban a lányaim ihletnek meg, ezért használom olyan sokszor az ő képeiket, de sokszor találok inspirációt Pinteresten talált képekben is. Végül, de nem utolsósorban, gyakran inspirálnak a nagyon tehetséges alkotók szerte a világon.

Mik a kedvenc eszközeid és technikáid?

A legnagyobb kedvenceim a stencilek…nagyon sokszor használom őket, és azt hiszem, minden egyes projektemen megtalálható a modellpasztával stencilezett háttér ☺ Természetesen nem tudom elképzelni az életemet gesso, modellpaszta és glitter nélkül sem! ☺

Van valami amit utálsz a scrapbookozásban?

Semmit nem utálok a scrapbook-ban, de néha elszomorít a tény, hogy egyes emberek nem kifejezetten támogatják az új scrappereket.

Megmutatnád nekünk a TOP 5 alkotásodat?

Kik a példaképeid a scrapbookban?

Rengeteg művészt kedvelek. A kedvenceim Aida Domisiewich, Bipasha K, Aleksandra Mihelic, Olga Heldwein, Lisa Griffith és Marta Lapkowska.

Van pár tipped hogy hogyan tudod összeegyeztetni a scrapbookot a családi életeddel?

Eleinte éjszaka próbáltam alkotni, mikor a gyerekeim aludtak, de ez nagyon fárasztó volt. Mostanában esténként alkotok és a lányaim segítenek ☺ Tudnak segíteni az alkotások előkészítésében, de ha olyan kedvük van, maguk is elkészítik a saját projektjeiket.

Hogyan tárolod az alkotásaidat? Saját scrap szobád van vagy egy scrap sarkod? Hogyan rendszerezed a scrap kincseidet?

Egy kis alkotósarkom van a lányom szobájában, így mindent dobozokban tárolok, mivel kis helyen kell tárolnom a kincseimet. Az oldalaimat celofántasakban tárolom, de sokat közülük elajándékozok a barátaimnak, csak azokat tartom meg, amik nagyon személyesek. Készítettem egy csomó vásznat és altered art projektet is, amik most az otthonomat díszitik.

Megosztanád velünk az egyik scrapbook technika titkodat?

Hogy van-e titok, különleges trükk a technikámmal kacsolatban? Nincsenek titkaim ☺ Megpróbálok teljesen felszabadulni és kifejezni az érzelmeimet minden egyes alkalommal. Ezért is van sok féle színű és stílusú alkotásom; néha feketével dolgozom, néha merész vagy pasztel színekkel. Nagyon sok múlik az adott hangulatomon.

Hol találkozhatunk a munkáddal? Van blog, Pinterest vagy Instagram profilod ahol követhetünk?

Blog: http://mycreativehobbyplace.blogspot.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/christina.lampropoulou/

Facebook: https://www.facebook.com/christina.lamp

Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/LampChristy/

Köszönöm, hogy vendégként itt lehettem nálatok, megtisztelő volt a felkérés! 

Christina készült nekünk egy csodaszép inspirációval is:

Felhasznált termékek:

Paszta: Ayeeda Multipurpose Gel MediumAyeeda Modell Paszta

Papír: Until Dawn kollekció – 12×12

Festékek, tinták: Ayeeda Splash! Csillámos Tinta – ÓaranyAyeeda Splash! Csillámos Tinta – FeketeAyeeda Csillámos Festék – Arany

Díszítőelemek: Ayeeda Mikrogyöngy – AranyHis and Hers fém órák (6 db)Átlátszó fólia – Butterflies – 12×12

Chipboard: Steampunk-Flying hearts – bordűrökSteampunk-Flying hearts – kis láncos szárnyakSteampunk-Flying hearts – XL elemek

Stencil: Technical stencilAria song stencil

Előző cikkScrapkoszorú
Következő cikkA kis pasi és a kis csaj

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink