18.8 C
New York
péntek, május 27, 2022

Hímzett táska, avagy egy kék farmer újragondolt formában

Mivel úgy alakult, hogy a következő megrendelésem is egy farmertáskára szólt, így a fehér táska után álmodtam egy újat, hagyományos kék farmerból. Kulisszatitkaimból most azt mutatnám meg nektek, hogyan is díszítek én. 🙂

A leendő tulajdonos a már meglévő két farmertáskámhoz hasonlót szeretett volna, csak pasztell és fagyi színekkel díszítve.

Milyen volt az előző két farmerből készült táskám?

A régebbi egy négyzet alakú laptáska, melynek díszítéséhez egy kézi hímzésű madaras terítőt használtam fel, a belsejébe kis hímzett terítőcskék kerültek.

1 4 3

2

 

A másik táska egy sokzsebes farmerszoknyából lett kialakítva, teljesen más stílusú hímzéssel díszítve. A hímzést egy viszkóz alapú strandkendőn találtam. Ez a laza anyag, közbéléssel megerősítve került a táskára. Az elején csak egy-két gyöngyöt terveztem felhasználni az amúgy is erősebb színű mintához, de mint mindig, most is menet közben változott az eredeti koncepció.

5 6 7 8

 

Végül az eleje és hátulja is tele lett gyöngyökkel. Díszítésként használtam még ennél a táskánál bőr szalagot, amely több helyen is megtalálható a táskán, színes tűzéssel díszítve.

9

10

 

 

 

 

 

 

Hogyan díszítettem az új táskát?

Az előző táskáknál a hímzés kapott fő szerepet a díszítésben, úgyhogy újból ebben az irányban kezdtem el gondolkodni. Eszembe jutott egy párnahuzat, amire nemrég tettem szert. Ez finomabb, pasztellszínekkel készült.

Kivágtam a párna díszített részét négyzet alakban és kirojtoztam az oldalait. Ez került rá a táska elejére. Mivel nekem túl egyszerű lett volna, ha csak szimpla öltésekkel varrom fel ezt a díszítőelemet, ezért inkább azt a gépi díszítőhímzést használtam, amely más táskáimon is több helyen megjelenik. Ezt a díszítést nagyon szeretem használni, mert finoman, néha szinte észrevétlenül díszít, viszont jelentős pluszt ad a táska megjelenéséhez. Az tény, hogy nem anyagtakarékos módszer ezt használni, ugyanis nagyon sok cérna kell hozzá. A hímzés négy sarka, valamint a középső része natúr apró fagyöngyöket kapott még.

11 12 13 14

 

Legvégül egy lógó dísz készült az elejére pamut zsinórból, és különböző méretű fagyöngyökből. Egyszerűen ráfűztem a gyöngyöket a zsinórra, a legalsó gyöngyöt a zsinór két szára közé varrtam, avégét megcsomóztam, majd az alját szétbontottam, kirojtoztam.

15 16 17

 

 

 

 

 

 

A táska hátsó részére két zseb került, amit egy díszített farmerszoknya hátsózsebéből készítettem. Körbevágtam a zsebet 3-4 cm-es ráhagyásokkal. A tetejét és az alját ferdén szabtam ki. Az oldalát, valamint az alsó részét kirojtoztam, és mivel a függőleges szálak az oldalánál össze voltak varrva, így a zseb felső sarkánál egy hosszabb rojtszerű részt kaptam, amit akár le is vághattam volna, de nem tettem. Később megmutatom miért… 🙂 A zseb egyik oldalán a hímzés már adott volt, a másik oldalát szövött díszszalaggal dekoráltam, ami eredetileg cipőfűzőként funkcionált. A zsebet a szokásos dísztűzéssel varrtam rá az alapra, de itt már nem csak a varrat szépsége, hanem erőssége miatt is erre esett a választásom. Legvégül három natúr fagyöngyöt kapott a teteje. A lelógó függőleges szálakra, amit a rojtozásnál meghagytam, három festett fagyöngyöt fűztem, majd a végét megcsomóztam.

18 19 20 21

 

A táska belsejét egy kék színű pamutvászon terítőből szabtam ki. Felső részét apró mintás kordbársony anyaggal kombináltam, majd belekerült a cipzár is. A húzózár hátoldalát zöld pöttyös szatén szalaggal díszítettem. Ezután jöttek a zsebek. A rávarrt két zsebet a nadrág hátsózsebéből szabtam ki. Kivágtam ezt a zsebet is, szintén pár cm-es ráhagyással, a tetejénél és az aljánál kirojtoztam és beletettem a mágneszárat. Két oldalát mintás ripsz szalaggal varrtam le, a már ismert díszítő tűzéssel. Így lett belőle egy nagyobb és egy kisebb zseb. A másik oldalára egy bevarrt cipzáras zsebet készítettem, ami alá egy farmercsík került megerősítésnek, kirojtozva és szalaggal díszítve. A zseb fölé felvarrtam a címkémet.

22 23 24 25

 

A táska pántjaihoz két pamut hevedert választottam, egy sárgát és egy világos barnát. Ezeknek az egyik oldalát a bélésnél már használt kordbársony anyaggal vontam be, és dísztűzéssel varrtam össze. A pántokat barack és narancsos színű igen erős, több rétegű pántdarabokkal, valamint fém karikákkal fogattam a táskához. Itt is dísztűzésekkel, valamint színes virág formájú gombokkal és gyöngyökkel díszítettem.

26 27 28 29

 

És most jön még egy-két apróság… 🙂

A táskát körben és az alján is több színű tűzésekkel díszítettem. A húzózárra vastagabb bőr szalagból készítettem díszítést, két apró gyöngy és díszítő varrat felhasználásával. A cipzár végét pedig hímzett farmerdarabkával zártam le. A belsejében található cipzárra a mintás kordbársony anyagból került díszítés.

30 31 32 33

 

Ezzel el is készült a legújabb táskám díszítése… 🙂

Bár inkább azt kellene mondanom, hogy a díszítést itt abbahagytam. Számomra ugyanis nincs olyan, hogy befejezett díszítés. Akármikor ránézek a táskáimra jönnek a további ötletek arra vonatkozóan, hogy hová mit kellene még tenni, hogy teljesebb és harmonikusabb legyen az összhatáshatás.

34 35 36 37

 

Az új gazdájának így is nagyon tetszett. Így könnyebb szívvel válok meg ettől az alkotásomtól is, mert tudom, hogy nagyon jó helyre kerül… 🙂

Ha érdekel Titeket, hogy engem mire inspirál a körforma, tartsatok velem legközelebb is!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,332KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink