14.3 C
New York
kedd, május 17, 2022

Green

Sziasztok!

Komoly témával érkezett a március.. Sir David Attenborough tavaly készült dokumentumfilmje sokadjára igyekszik felnyitni szemünket a bolygónk sorsával kapcsolatban.

Amióta megszülettek a gyerekek, mindig elcsodálkozom, milyen gyorsan megtelik a kuka, mennyi fölösleges szemetet termelünk  nem létszükségleti cikkekkel. Egyesével csomagolt kekszek, sütikék, dobozos szívószálas üdítő, műanyag ajándék figura, ha megveszed a műanyag kaját.

Egy ponton leállítottuk az összes ilyen termék vásárlását, és sokat beszélgettünk a fiúkkal arról, miért is káros ez a környezetünkre. Szerencsére sikerült megértetni velük és most már nagyon ügyesen tudják, hogy mi mehet a szelektív gyűjtőbe, és főleg azt, hogy miért. És nem utolsó sorban megértették azt is, hogy rajtuk is áll, mi következik…

Egy A/4 méretű art journal oldalon szerettem volna megörökíteni, rám milyen hatással van ez a téma.

Az alapkartont most nem gessoztam le, a magicals porokat egy ecsettel ráhintettem csak. Ezután nagyon óvatosan spricceltem rá vizet, és így gyönyörűen láthatóvá váltak a kioldódó pigmentek.

A lap szélét szokás szerint fekete gessoval kicsit megfestettem-maszatoltam. A szélekre leveleket, indákat és pici gombákat bélyegeztem körbe, ezzel igyekeztem a moodboardon is látható erdő hangulatát kicsit visszahozni. 

Az oldal központi eleme a gázmaszkos katona képe, ami köré kis kör kivágatokat terveztem;

Yupo papírra folyattam az alkoholos tintákat, majd felhigítottam az egészet az erre szolgáló higító folyadékkal. Mielőtt megszáradt volna, szívószállal (ami természetesen újrahasznosított papír!) kicsit szétfújtam a tintát, így keletkeztek az érdekes színátmenetek. Száradás után bélyegeztem rá Lavinia bélyegzővel és egy körlyukasztóval köröket vágtam ki. Ugyanígy jártam el az acetát lappal is. Az AAL&CREATE bélyegzőkkel sima alapkartonra bélyegeztem és körbevágtam a mintát.

A lap alján és szélén lévő gombákat szintén Yupo papírra készítettem, ezúttal viszont a tintákat filc anyagra csepegtettem és úgy vittem fel a papírra.

Nagyon megtetszett az AAL&CREATE washija, amiről a piros X alakokat kivágtam és felragasztottam.

Végül az AAL&CREATE figyelmeztető jelzéseit tartalmazó bélyegzővel bélyegeztem, és kivágtam azokat, hogy a katona sisakjára és alá felragasszam.

Kicsit borúlátó lehet az oldal, de nekem (sajnos) ez a hangulat jött át a filmből..

Jó alkotást!

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,310KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink