12.8 C
New York
csütörtök, május 19, 2022

Gorjuss

Új nagy szerelmem van: a gorjuss babák.

Ha jól emlékszem tavaly decemberben futottam össze vele először, amikor a karácsonyi scrappostában Lindsey scraptársam egy ilyen képeslapot készített valakinek. Imádtam ahogy életre keltette a babákat, de aztán valahogy elfelejtődött. Aztán Magyarországon is forgalomba kerültek a Gorjuss bélyegzők, ami újra eszembe juttatta.

A babáimat akvarell technikával festettem. Egész jó lett, jobb mint gondoltam hogy lesz elsőre. Ez adott egy löketet, hogy tovább kísérletezzek, amit szeretnék most megmutatni nektek is. Persze aki profi szinten műveli az akvarellel való bánásmódot, az most forduljon el 🙂

Szóval fogtam egy akvarellpapírt, amire nyomtattam/bélyegeztem a figurát. Ennek hiányában sima alapkarton is megfelel, de ez esetben mindenképp kenjük át gessoval. Második lépésként a figura körvonalait lefestettem maszkolófolyadékkal, hogy a háttér színe ne folyjon bele az ábrába. Aztán nekiláttam a háttérnek, amihez Distress inkeket használtam. Fogtam az akrilblokkomat, amire rákentem a tintából és lespricceltem vízzel. A papírt ecsettel benedvesítettem mielőtt rávittem volna a tintát, hogy szépen elterüljön rajta. Persze nem csak Distress inket lehet használni, ehelyett bevethetünk vízfestéket, ecoline festéket, akvarell ceruzát, copic filceket stb.

Mikor ezzel elkészültem és meg is száradt, ujjbeggyel ledörzsöltem a maszkolófolyadékot és kiszíneztem a babát is. Minél ügyesebben bánunk az árnyékolással, annál jobban “életre kelthetjük” a figuránkat. Ez igényel némi gyakorlást, de ha nincs tehetségünk hozzá (mint nekem), ne csüggedjünk, keressünk neten sok képet, ezekből megtanulható.

Miután elkészült, már csak a képzeletünkön múlik, hogy mit kezdünk a “festményekkel”. Egy alapkartonra felragasztva elküldhetjük képeslapként barátainknak, de felragaszthatjuk egy füzet elejére borítónak is, vagy csak egyszerűen tegyük ki a parafa táblánkra, hogy szinesítse az irodánkat.

IMG_0251
IMG_0272 IMG_0276IMG_0273

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,318KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink