15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Find your strength

Sziasztok!

Mindenkinek van az a bizonyos fecnis doboza, amiben a fel nem használt szecskákat gyűjti, hogy majd egyszer felhasználja. Virág legutóbbi élőjén is ilyen maradék felhasználást láthattatok, és nekem is meghozta a kedvemet hozzá, hogy egy kicsit apasszam a készletemet.

Korábban mutattam már kollázs technikával készült oldalt maradékok felhasználásával, most egy nagyobb, 12”-es layoutot hoztam.

Nagyon szeretek elszöszmötölni a háttér kialakítással, igazi kikapcsolódást jelent mindig. Így ez alkalommal is kiéltem ezt a fajta kattanásomat, és azt hiszem, sikerült egész jó kis textúrát kialakítani a domborító porokkal, modell pasztával és bélyegzőkkel.

A papírt clear gessoval alapoztam, majd stencileztem modell pasztával és abba szórtam bele a domborító porokat. Meg egy kicsit mellé, alá, fölé is… A minta hangsúlyozásához mistet és fekete akrilfestéket folyattam. A domborító porokat és a festékeket is több rétegben, egymás után vittem fel.

A kialakult hátterem köré bélyegeztem is Versafine tintapárnákkal. Került még néhány helyre teafilter és kaparós matrica.

A fotó köré (mögé) ragasztottam a maradék fecniket úgy, hogy közéjük még be tudjak tenni chipboardot, vagy ami a kezem ügyébe kerül. Amikor a fotó körüli papírokat sikerül nagyjából jól elrendezni, mindig összetűzöm őket tűzőgéppel. Így marad elég mozgásterem is, hogy a papírrétegek közé becsúsztassak egy-egy chipboardot, fém kütyüt, fóliát, gombot stb.

A fotó (és annak háttere) elhelyezése után még vízszintes és függőleges irányba is díszítettem, így ténylegesen a középpontba került a fénykép.

A csipiket és a fém díszítőket Impastoval és folyékony akrillal színeztem, a szómatricákat tinta ceruzával. A Tim Holtz címszavakat pedig csak distress tintával húztam körbe, hogy ne legyenek annyira fehérek.

Nem mondom, hogy kiürült a szecska-doboz, de legalább lett benne némi hely…

Ti hogyan szoktátok felhasználni a maradékokat? Ha van kedvetek, mutassátok meg nekünk!

Jó alkotást!

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink