15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Férfiasan tökéletes, avagy a steampunk tálaló

A férjem hozta be életembe először a steampunk stílust. Sok-sok filmet és sorozatot nézett, amiben elvarázsolta őt a díszletek, a jelmezek és masinák csodálatos kivitelezése.

Korábban legyintettem,hogy micsoda eklektikus összevisszaság, de mikor oda-oda pillantottam, megfogott valami 🙂 Később tovább kellett ismerkednem a dologgal, mert a barátaink esküvője is ebben a stílusban került megrendezésre és illően, steampunk albumot készítettem nászajándékba.

Az igazi rajongó mégis Ő, így jött az ötlet, hogy a születésnapi “tortáját”, ami kimerül egy kókusz golyóban,hiszen nem szereti a süteményeket, egy igazi, pasis, steampunkos tálalóval fogom átadni 🙂

Csörgés, zörgés. Csavarok, zárak, láncok és mindenféle szerkezetek kerültek az asztalomra és mindezt egy sárga alapon fehér pöttyös kis habszivacs kartonra terveztem, hogy felapplikálom.

Látjátok, nem volt egyszerű a kiindulási pont:) Azonnal lekentem több rétegben fekete gessoval és a fémes hatás érdekében bronz festékkel meghúzogattam a felületet.

Innen már könnyebb volt folytatni. Egymás után raktam fel a díszítő elemeket. Valahogy úgy haladtam vele, mintha valóban egy működésre képes gépet szeretnék összeszerelni. Előkerült a már korábban kitalált szívószálból készített csőszerkezetem is. Fém virágok, papír virágok, csavarok, festett chipboardok, láncok kerültek fel egymás után.

A tálaló tetejét is stencillel átkentem,annak ellenére, hogy nem sok látszik belőle, mert bizony fontos minden apró részlet és réteg, mert nem tudhatjuk, hogy később mi fog előtűnni belőle!

A léghajó kosár része a gyerekek joghurtos dobozának tetejéből van. Maradék papír darabokat ragasztgattam rá, hogy legyen egy kis strukturált felülete. Pearl pennel erősebb kontúr vonalakat húztam, így talán jobban hasonlít a fémlemezekre. Lekentem az egészet fekete gessoval és az éleket megint arany akril festék és bronz selyempor keverékével húzogattam meg.

Eredetileg villanykörte lett volna a légballon, ahogy az a Pinteresten már sokat láttam, de nagyon nehéz lenne egy arányaiban ide illő körte rögzítése, ezért papírmasé technikával készítettem a ballont. Csíkokat vágtam a csodálatos His and Hers készletből és ezeket váltogatva ragasztottam fel. A scrap papír kicsit merevebb, vastagabb, ezért nem mindenhol illeszkedett szépen, ezeket a kevésbé szép illesztéseket szalagcsíkokkal igyekeztem elrejteni.

Egy kis mélyedést nyomtam a ballon közepébe, ahova még dekorációt szántam. Chipboard, szizál, fogaskerek. Nekem nagyon-nagyon tetszik.

Boldog születésnapot Édesem 🙂

Előző cikkSTÍLUSGYAKORLAT 1: Steampunk
Következő cikkScrapkoszorú

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink