28.4 C
New York
csütörtök, augusztus 18, 2022

Esős vasárnap

A júliusi scraptiviti témája az időjárás, a projekt egy dekoráció, amely barna színnel, bélyegzett motívum, kivágat, és barokk, szecessziós minta felhasználásával készül. Valamiért az időjárással kapcsolatban azonnal az eső ugrott be, és ha eső, akkor ezt mi mással tudom a legjobban megeleveníteni, mint egy esernyővel. Ok, eddig rendeben is vagyunk, de honnan lesz esernyőm? A koktélokhoz használt kis esernyők nagyon cukik, de túl kicsik. A valódi esernyők túl nagyok. Szóval elkezdtem bújni a netet, hogyan is tudnék egy esernyőt elkészíteni. Ekkor botlottam bele Emilia Sieradzan egyik videójába, ahol egy hőlégballont készít el, csodás alkotás, egyszer azt is tuti liftelni fogom, de most csak egy esernyőre volt szükségem. Rájöttem, ha az általa használt sablonnak csak a felét használom, az pont kiad egy esernyőformát, úgyhogy neki is láttam a megvalósításnak.

Megszerkesztettem a sablont, és átrajzoltam a kiválasztott design papírra belőle nyolc darabot. A Craft o’ Clock beige készletéből választottam papírt, aminek mintája szerintem megfelel a szecessziós irányzat feltételeinek. Természetesen ezt a végén úgy eltakartam, hogy semmi nem látszik belőle. Összeállítottam az esernyő „búráját” (jobb szó híján), az illesztéseket aranyszínű selyem szalaggal takartam el, az alját pedig csipkével ragasztottam körbe. A nyél elkészítéséhez egy papír szívószálat használtam, a fogantyúját meghajlított drótból készítettem el, amiből annyit fogtam össze maszkoló szalaggal, hogy pont bele tudjam illeszteni a szívószál egyik végébe. Az egészet átkentem modellpasztával, majd száradás után próbáltam kicsit megcsiszolni, de a Finnabair modellpasztája gumiszerűre száradt, nem engedte magát csiszolni. Az egyenetlenségeket fehér gessoval igyekeztem eltüntetni, több-kevesebb sikerrel, de nekem így is tetszik olyan rusztikus hatást kelt. A gessozás után folyékony barna akrillal kentem át, és többféle wax segítségével tettem különlegesen csillogóvá. A másik végére illesztettem az ernyőt a kilátszó szívószálra gyurmából készítettem el a kis takaró kupolát, amit száradás után ragasztottam bele a szárba. Ezzel el is készült a művem, már csak a díszítés és az elhelyezés maradt hátra. Az elhelyezéshez egy faszeletet választottam, amit átlátszó gessoval alapoztam, majd repesztő pasztával stencileztem rá. Száradás után wax-szal színeztem. Az esernyőt bélyegzéssel és egy virág kompozícióval díszítettem, amihez Prima virágokat, papír kivágatokat, csipkét, és gyöngyöket használtam.

Az összhatás alapján így utólag inkább azt mondanám, hogy napernyő lett belőle, de ezt döntse el mindenki a saját szájíze szerint.

Remélem tudtalak inspirálni benneteket, nagyon várjuk a scraptiviti kihívásunkra készült alkotásaitokat!

Zsuzsi

Anyagok, amiket használtam

 

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkÚjra itt
Következő cikkLila – rózsaarany dobozka

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,438KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink