22.3 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Erdő szélén házikó

Sziasztok!

Tudom, már nagyon nagyon várja mindenki a havi Lift me up! kihívásra készült műveket, sokan inspirációt/ötleteket gyűjtögetnek. Nos, nekik rossz hírem van, mivel nem a kihívásra hoztam alkotást..

Egy altered házikót készítettem Halloweenre, ami már hosszú ideje motoszkált a fejemben, de csak most kaptam meg azt a bizonyos löketet, hogy nekiálljak.

Az inspiráció Finnabair egyik posztjából jött, ahol a támogatói csoportjának legutóbbi projektjét mutatta meg. Az alkotás egy boszorkány, pontosabban Baba Yaga ház.

Baba Yaga a szláv kultúra egyik alakja, talán mondhatjuk, hogy hasonlít a vasorrú bábára. Ő azonban nem kizárólag negatív alak, kettősség jellemzi, és rengeteget mesében találkozhatunk vele. Egyik különös ismertetőjele, hogy háza, ami az erdő mélyén van, csirkelábon áll, és még szárnyai is vannak.

Ez nagyon megtetszett, és szerencsémre Virág meg is találta az ideális házikó alapot egy Scrapiniec Royal házikó személyében (köszi Főni!).

Egy nagyon kedves scrapbookos ismerősöm révén hozzájutottam egy koponyás műanyag pohárhoz, már akkor tudtam, hogy ez lesz a tartóoszlop a házhoz. Eredetileg szerettem volna egy csirkelábat is készíteni gyurmából, de a végén nem tetszett az eredmény (hát, van még hova fejlődni gyurmaszobrászat terén 😊) A szárnyakhoz viszont ragaszkodtam, hálisten pont nemrég futott be a Scrapiniec legújabb, Vulnerable kollekciója, ebből választottam a nagyobb méretűeket.

Házikó van, tartó oszlop van, már csak egy alap kellett, amire ráállítom az egészet. Sokáig gondolkodtam, mi legyen, aztán eszembe jutott, hogy a Férj nemrégiben kiszedett egy kisebb beteg fát a kertből, és a törzséből vágott le szeleteket. Mert majd még biztos jó lesz valamire… Gyorsan behoztam egyet, tökéletesen passzolt az egész elképzelésemhez, szóval már csak össze kellett rakni az egészet XD.

Először a chipboard házat raktam össze, majd alaposan lekentem fekete gessoval. A tető túlságosan egyszerű és sima volt, ezért a korábban szebb időket élt, és dekorként funkcionáló bambusz pálcikákat méretre vágtam és felragasztottam a tetőre.

Előkerestem a kincses dobozomat, maradék (és elrontott) gyurmaformáimat, meg mindenféle beteg dolgot. A ház ajtaja köré kerültek Tim Holtz legújabb halloween-i figurái, mögéjük pedig Finnabair gyurma, és fémdíszek.

A padlásablakot nem akartam megtartani, oda egy szem került, szerintem nagyon jól passzol. Fogalmam sincs már, honnan van egyébként, de gyanítom, hogy a srácoknak lehetett benne valami édesség, én meg persze elraktam ezt is… Mert ugye jó lesz majd még valamire…

A hátsó ablakba került egy babafej, akinek a végtagjait már felhasználtam a horror kihíváshoz.

Amikor már elégedett voltam a díszítéssel, több rétegben lefestettem az egészet. A végén waxokat is használtam.

A pohár díszítése ugyanígy készült, ide Prima virágok , fém díszek, gyurmaformák kerültek. A faszeletet bevontam zuzmóval (igen, a büdivel), majd Lindy’s misttel megfestettem. A sírköveket egy Dusty Attic bordűrből vágtam le, a kiemelkedő kéz szintén Tim Holtz, úgy kaptam egy kedves scrapkör-lakótól.

Most, hogy elkészült, megy is szépen a többi halloweenes dekor közé az asztalfőre!

Bár nagyon nehéz volt fotózni a metálos festékek és waxok miatt, remélem azért Nektek is tetszik a végeredmény!

Jó alkotást!

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkSOA
Következő cikkEz is nyári emlék…

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,442KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink