20.4 C
New York
hétfő, augusztus 15, 2022

Egy ecset új élete

Sziasztok!

Nagyon régóta ki szerettem volna díszíteni egy ecsetet. Rengeteg inspirációt láttam a Pinteresen. Úgy döntöttem, hogy a rusztikus stílusgyakorlat ideális lesz.


Először is lealapoztam az ecsetet fehér gessoval több rétegben. Az utolsó réteget (ha jó emlékszem a 3.) nem egyenletesen vittem fel, hanem az ecset hegyével kicsit ütögetve. Ettől kicsit göcsörtös lett a felülete. Következtek az Alamor chipboardok, amiket 2 rétegben lekentem fehér gessoval. Majd felragasztottam magic ragasztóval. Ekkor eszembe jutott, hogy a fiókomban lapul repesztőpaszta. Gyorsan elővettem és átkentem vele az ecsetet, úgy hogy a chipboardokra is kerüljön. Egy éjszakát hagytam száradni.
Zöld és rozsdabarna selyemporokkal színeztem az ecsetet, használtam még barna és szürke akrilfestéket is. Ahol sötétebb lett, ott rákentem egy kis fehér gessot, tompítva a színeket. Aztán sajnos félbe maradt a projekt. Amivel aztán jól jártam, mert közben megérkezett hozzám az óriási csomag Virágtól. Benne lapult a 13arts vízfestéke is, amit azonnal ki kellett próbálnom naná, hogy az ecseten. 🙂 Tehát rákentem a selyemporra és az akril festékre a vízfestéket. 🙂 A következő színeket használtam: celadon, olive green, warm brown, dark brown, grey blue. Száradás után fehér gessoval tompítottam kicsit a színeken. A Cola-s kupakot lekentem 3 rétegben fehér gessoval. Mintay Birdsong famintás papírjából kivágtam egy kört és fekete tűfilccel ráírtam, hogy HOME, rajzoltom egy kis szívecskét is. Beleragasztottam a kupakba, a tetejére pedig gel mediummal üveglencsét helyeztem. Az ecsetre ragasztottam egy kevés szizált. A kupak köré kerültek papírvirágok, Sizzix levél kivágatok és régi könyvlap is.  Nem bírtam megállni így egy kevés műanyagszemcsét és barna mikrogyöngyöt szórtam még rá. Ezzel el is készült a rusztikus ecset!

Íme:

Felhasznált anyagok:

Alapvető médiumok:
Ayeeda Gesso – Fehér
DecoArt Repesztő Paszta
Ayeeda Gel Medium
Magic ragasztó

Papírok és albumok:
Mintay Birdsong kollekció – 6×6

Porok:
Ayeeda Selyempor – Rozsdabarna
Ayeeda Selyempor – Ciánzöld
Ayeeda Selyempor – Csillámló Zöld

Akril és vízfestékek:
Vízfesték paletta 16 színnel

Chipboardok:
Alamor – bordűrök XL
Alamor – kis bordűrök des.1

Szemcsésdíszítők:
Ayeeda Mikrogyöngy – Barna
Ayeeda Műanyagszemcse

Remélem kedvet kaptatok! Várjuk az alkotásaitokat! 🙂

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,432KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink