18.8 C
New York
péntek, május 27, 2022

Dorkart journal

Nem szokásom túl gyakran art journal oldalt csinálni, valahogy még nem kapott el ezzel kapcsolatban a gépszíj – de ezek után lehet, hogy ez változni fog 😀 Március 20-án este azon gondolkodtam, hogy másnap Csongor születésnapja lesz, és hogy egy évvel ezelőtt mennyire vártuk már, hogy végre úgy döntsön, hogy megszületik… a szülésznőm és a nőgyógyászom tanácsára bevállaltam a bábakoktél nevű csodát (ricinus, pálinka és baracklé, hadd ne mondjam a hatásait :D), mert állítólag az elindíthatja a bulit. Nos, buli az volt, én meg azon rimánkodtam, hogy csak ne éjjel kezdődjön a dolog, mert én már ettől is halálosan kimerültem 😀 Az oldalpárom jobb oldalán az látható, amikor én szenvedve fetrengtem a kanapén, Misza meg együttérzően hozzám bújt – egyébként sokáig ekkor utoljára.

Emlékezetes este volt ez, hiszen másnap megszületett Ő, és fenekestül felforgatta az életünket – nem csak az apjáét és az enyémet, de Miszáét is 😀

Ilyen formán az art journal számomra végre elnyerte igazi értelmét – ugyanúgy emlékeket őriz, mint egy oldal, csak ez inkább amolyan napló. Megszerettem, mert ebben TÉNYLEG a saját érzéseim írtam hozzá (a túloldalra), azt ami bennem kavargott, míg az oldalaim a fiamról többnyire a MI gondolatainkat tükrözi – az apukájáét és az enyémet. Lesz még art journalom, ez most már biztos 🙂 hogy mikor és milyen, az még kérdéses, mert ha valamihez, ehhez aztán tényleg kell ihlet és hangulat….

A hogyan készült igazán gyors volt, egyébként 2 óra alatt megcsináltam. Az alap az a journal book alap, amit még a legelső Sugallatos karácsonyi összejövetelen nyertem Virágtól 🙂 Sokáig csak rakosgattam, de most úgy döntöttem, ebbe fogok alkotni, mert nekem a régi könyv valahogy túl macerás… ritkítgatni, meg lapokat összeragasztgatni meg ilyenek, ez sokkal egyszerűbb 😀 Lealapoztam az oldalpárom nagy vonalakban szilikonecset segítségével fehér gessoval, majd színeztem piszkos rózsaszín, pasztell fahéj és pasztell zöld mistekkel, erre pedig repesztő pasztát kentem. Ezután elkezdtem a két oldalon a rétegzést: régi könyvlap, Birdsong kivágatok, Birdsong papírokból tépett darabok, géz, sizzix levélkék, silhouette-tel vágott szívecske, egy kis dekortapasz, és lily of the valley chipboard. Az alulra rétegzett papírokat tűzőgéppel rögzítettem egymáshoz felragasztás előtt, ez egyébként újabban mindig így megy – így könnyebb az előre összepakolt kompozíciót megtartani, mintha egyenként ragasztgatnám össze őket. Most nem emeltem meg csak a fotót, a rétegeket nem, mert nem tudnám becsukni tőle a füzetem.

Tipp: Nekem elfogyott az imádott Magic ragasztóm, így kénytelen voltam kreatív megoldást alkalmazni: MINDENT gel mediummal rögzítettem! De tényeg! Még a papírokat, a fotómat is, és tökéletesen tart 🙂 Szóval csak ajánlani tudom ezt az alternatívát, ha épp kifogyna a webshop a csodaragasztónkból 😉 (Egyébként hatalmas köszönet Zsaninak, aki gyorssegélyként postázott nekem egy tubussal, de az már az art journalom elkészülte után érkezett :D)

A rétegek és a fotó felrakása után címként ragasztottam a Remember feliratot (Secret Letters Chipboard). Tettem még rá apró papír virágokat, szómatricákat vegyesen a Cute and Co., a Northern lights, Dreamscapes és Writer’s Block kollekciókból, de került még ide a Domestic Goddess betűmatrica ívéről is egy, illetve a fóliaalapúak közül a Vintage Moments és Martha Lapkowska small messages ívéről szemezgettem idevágó,  kicsit vicces áthallású elemeket 🙂 A megszokottól eltérően most a végén bélyegeztem, illetve nem maradhattak el a szokásos kedvenc szórós díszítőim sem: fekete mikrogyöngy, arany mikrogyöngy, hexagon hologramcsillám, arany mica pehely, bronz szív konfetti, és üvegtörmelék. Befejezésként pacázgattam a használt mistekkel, csillámos olivazöld és fehér splash tintákkal, illetve repesztős glossyval átmentem a címfeliraton.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,332KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink