20.9 C
New York
kedd, augusztus 16, 2022

Csöpp kis romantika…

Amikor új munkahelyre kerül az ember, akkor még ismerkedik a kollégákkal. Ezek azok a pillanatok, amikor még semmit nem tudunk egymásról és a beszélgetések során kerül felszínre, hogy mi iránt érdeklődik a másik, melyek a közös pontok.
Lillával is így találtuk meg a közös hangot. A hobbimról, a scrapbookról meséltem neki, amikor felcsillant a szeme. Miuán mutattam neki néhány fotót tovább nőtt a lelkesedése, ekkor már tudtam fertőzött lett.

Honnan indult az együtt alkotás ötlete?

Első közös projektünk egy ajándék vászon volt Lilla kismama barátnőjének. Második alkalommal már a mélyvízben úszkáltunk. Lilla a videóimat nézegetve egyik reggel odahívott az asztalához és mondta, hogy szeretne egy olyan oldalt a nappalijukba, amilyeneket én szoktam csinálni. Kérdezte, hogy segítek-e neki ebben. Természetesen igent mondtam.

Mi fogta meg Lillát a scrapbookban? Hogyan lett ő is fertőzött?

Lilla saját szavaival meséli el Nektek, hogy őt hogyan ejtette rabul ez a hobbi:

“Régen, amikor még nem volt állandóan a kezünkben a telefonunk, hogy bármikor képeket készíthessünk, minden alkalomra vettünk egy-egy filmtekercset. Otthon a szüleimnél van egy fiók, telis-tele előhívott fotókkal. Mindig is imádtam leülni és végignézni az emlékeinket. Manapság a képeimet lementem a telefonomról egy-egy mappába (ha épp van kedvem rendszerezni), és utána általában meg sem nézem őket többet. Nagyon ritka, hogy leülök emiatt a gép elé. Amikor Virág először mesélt nekem a hobbijáról, felcsillant a szemem és tudtam, hogy meg kell ismernem a scrapbookozás minden fortélyát, mert én is ilyen kézzelfogható alkotásokkal szeretném megőrizni az emlékeimet. Ezért alkalomról alkalomra egyre nagyobb örömmel és óriási lelkesedéssel vágtam bele a tanulásba.”

Hogyan született meg ez a kooperációs oldal?

Együtt válogattuk ki a papírokat és a kiegészítőket, rászántunk egy egész délutánt és szépen lassan megcsináltuk az 55 cm széles vásznat. Ezzel a scrapbook oldallal vezettem be Őt a mixed media technikák világába. Elmeséltem, hogy milyen lehetőségek vannak, hogyan kell kialakítani a kompozíciót és fókuszban tartani a fotót. Alapoztunk, struktúrált hátteret készítettünk, mistekkel fújkáltunk, megtanultuk a bélyegzők és a stencilek használatát. Színeket kevertünk, 3D porral struktúrpasztát gyártottunk, ötleteltünk, papírokat vágtunk.
Közös alkotásként született meg ez a romantikus kis layout, amely azóta már a falon díszíti Lilláék lakását.

Felhasznált anyagok:

  • mistek és festékek: Pentart
  • papírok: BoBunny
  • stencil: NőiCsizma Design, TCW
  • chipboard: Kroki Hobby
  • virágok: Kroki Hobby, NőiCsizma Design
  • bélyegzők: Stamperia, BoBunny

Néhány részletfotó

IMG_20151120_220700 másolata (1) IMG_20151120_220741 másolata (1) IMG_20151120_220748 másolata (1) IMG_20151120_220800 másolata (1)

 

És maga a vászon

IMG_20151120_220651-2 másolata

Related Articles

12 HOZZÁSZÓLÁS

  1. This is absolutely lovely. I love al the texture work here. Such a romantic feel to your project. Thanks for playing along at Scrap Africa.

  2. Gorgeous canvas! I love that you made a project in a bit more unusual shape. Also fun to see someone from Hungary joining – plase join us again next month! Thank you for joining us at Scrap Africa.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,434KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink