22.3 C
New York
hétfő, augusztus 15, 2022

Csak úgy

Sziasztok!

Van az úgy néha napján, hogy az ember (lánya) csak úgy, minden elképzelés nélkül odaül az asztalához, és elkezd alkotni. Persze bekapcsol valami kellemes zenét háttérnek, maga mellé készít egy kis finom itókát is. Nincs konkrét ötlet, sem megörökítendő emlék, vagy pillanat… igazából az alkotás kedvéért, a maszatolásért, a kísérletezésért történik minden. Ismerős a dolog?

Nos, ha a válasz igen, akkor nem is kell magyaráznom, mi történt ezzel az AB Studio MDF alappal 😊 Azonban, ha „nemmel” válaszoltál, kedves alkotótársam, akkor jó szívvel ajánlom neked, hogy ülj oda az asztalodhoz, ne gondolkodj semmin csak hagyd, hogy az érzések vezessék a kezedet. Hidd el, megéri!

Amikor szabadon alkotunk, kötöttségek, elvárások nélkül az mindig felemelő érzés. A legtöbben ilyenkor persze valami gyönyörű, csajos, finom, romantikus, nőies, könnyed remekművel lesznek gazdagabbak. Na, és akkor ott vannak a kissé elborult, dark lelkek, akik az ilyen pillanatokban… nos, hát ilyenkor SEM a nőies és könnyed oldalukat mutatják meg 😊 Ilyenkor hasonló, igazából megmagyarázhatatlan dolgok születnek:

Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, mi lett ez végül ☺szerintem fogjuk rá, hogy egy szárnyas valami, jó?

Az MDF alapot lekentem gessoval, aztán rizspapírt ragasztottam rá. Persze ebből most már semmi nem látszik – de, mint mondtam, abszolút zéró elképzeléssel csináltam végig. Aztán, ahogy matattam az asztalon, kezembe akadt egy flakon Ranger Inkessentials crackle accents – ha jól tudom, akkor ez a glossy. Ez egy fényes, átlátszóra száradó repesztő médium. Szerintem legalább 5 éve megvan, és talán egyszer használtam. „Mibajlehet” alapon felkentem a keretre teljesen összevissza módon, aztán csináltam vacsorát a srácoknak, meséltem nekik stb. Úgy voltam vele, hogy ennyi idő után tuti nem fog semmit csinálni ez a lötty. Kb másfél óra telt el, mire ránéztem, és biza megjelentek a repedések!! Nagyon megörültem neki, aztán meg persze totál bepánikoltam, hogy mi a nyavalyával fogom én ezeket a repedéseket kiemelni, hogy ne csak nagyítóval lehessen észrevenni őket. Folytatódott a kísérletezés, úgy voltam vele, hogy most aztán minden ezeréves cuccot kipróbálok. Ahová nem kentem glossy-t, ecsettel felvittem néhány csepp Distress Stain-t (frayed burlap színben). Ez is valamiféle vízbázisú festék, ami nagyon szépen befogja az ember kezét is. Gyönyörűen beszirvágott a keletkező repedések közé, szóval győzelem!!! Az erőteljes barna színt később ellensúlyoztam zöldes árnyalatokkal.

Az MDF lap ovális részének szélére különböző domborítóporokat szórtam és olvasztottam össze. Középre egy Finnabair kerek mechanical került, erre a baba. Mindent alaposan lekentem gessoval több rétegben.

A babát aztán beszorítottam egy madár bordái közé (ez egyébként egy halloween-i gagyi pipicsontváz része volt). A Scrapiniec szárnyakra tollhegyeket ragasztottam, a baba alá és fölé pedig Mitform kütyüket. A színezés a szokásos módon történt most is: az akrilokat, waxokat, egymásra rétegezve, összemosva vittem fel. A Mitform fogaskerekekre csak a barnás árnyalatok kerültek a rozsdás hatás eléréséhez. A tollhegyeket először Emerald színnel festettem, majd szárazecset technikával felvittem több réteg fehér gessot. Ezután jöttek a narancsos-lilás árnyalatok, nem tudom, hány rétegben.

 

Gondolkodtam még valami szóró díszítőn is, de végül ezt elvetettem, szerintem az már sok lett volna.

Remélem, kicsit kedvet kaptok egy kis imprózáshoz ti is! És ha már kipróbáltátok, feltétlenül mutassátok meg nekünk a Scrapkörben!

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,432KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink