22.2 C
New York
szombat, május 28, 2022

Create – vászon

Vettem egy nagy levegőt és elkezdtem begyűjteni néhány – számomra új – festéket a shopból. No nem az összegre gondolok, amibe kerültek 😀 hanem arra, hogy amikor új dolgokat próbálok ki, akkor sok türelemre és időre van szükségem. Elkezdtem videókat nézni, hogy tudjam, mégis milyen lehetőségek rejtőznek az adott anyagokban. Aztán befutott az első eresztés és napok óta kísérletezgetek – ezeknek a tapasztalatoknak egy részét pedig csokorba szedtem 😉

Finnabair – Art Alchemy – Liquid Acrylic Paint, folyékony akrilfesték

A purple (lila) színt választottam elsőnek, de lesz még több is! Amennyire tartottam tőle, annyira szuper akrilfesték! Szilikon ecsettel, vékonnyal és sörtefejűvel is kipróbáltam, mind nagyon tetszett. Nyilván különböző hatásokat lehet elérni vele, teszteljétek, jó móka!

Mint a legtöbb akrilfesték, ha vizezed, úgy lesz egyre világosabb – folyathatod, mistként is használhatod, szóval csúcs!! Amíg nincs nagggyon felvizezve, addig eszméletlen vidráló, élénk színe van. Még úgy is, hogy alapvetően egy jó sötét lilát választottam.

Arra azért figyeljetek, hogy ha már megszáradt a felületen, akkor nem visszatörölhető, de addig remekül eltűntethető. Persze vízzel, nehogy “szárazon” próbálkozzatok!

És éppen ez az egyik nagyszerű dolog, amit fontos tudni róla: amikor már megszáradt, akkor tényleg tartós!! Tehát lehet különböző rétegeket ráfesteni, maszkolni, hődomborítani, aprószemcsés szórókat rátenni, stb, és ha újra víz éri, akkor sem fog elmaszatolódni.

A stencilezés után jól bevizeztem a színezni tervezett részeket és hol több, hol kevesebb festékkel folyattam a lilát. Eleinte csak a mixed media alátétemet mertem festékezni, úgy felvinni a vászonra, aztán egyre bátrabb lettem és már eleve a vászonra tettem a festéket 😀 Ha sok, vagyis erős lett a lila, bevizeztem és visszatöröltem, vagy lefolyattam onnan.

Az Art Extravagance papírpasztát is most teszteltem, és maximálisan elégedett vagyok!! Állatjól néz ki ahogy a folyékony akril különböző erősséggel megszínezte, körbefolyta!

Még pár dolgot kipróbáltam a folyékony akrilfestékkel – az egyik az, amikor már feltettem a szórókat, pontosabban az Art Stones golyókat, egy kis lilát tettem rájuk és bespricceltem vízzel. Ahh, nagyon tetszik!! Korábban nem színeztem soha ezeket a golyókat, pedig huh, nagyon ütős!

A másik, hogy miután lefestettem feketére a hosszabb ecsetet átfestettem azt is a lilával. Ha sűrűbbre hagyod, akkor meg tökéletesen fed!

A formákat is feketére festettem, de ide kevesebb lilát tettem és még száradás előtt egy ronggyal elkentem. Ezt továbbgondoltam és az Opal Magic pasztel akrilfestékek is sorra kerültek! Nem hittem el, hogy mi lett a végeredmény!! Jó, oké, a videókban láttam, de egészen más, amikor a kezeim közül kerülnek ki ilyen hatások!

A keretet is fekete gessoval készítettem elő, de erre nem került folyékony akril, viszont az Opal Magic pasztellek és a wax igen! OMG 😀 Nem feltételeztem magamról, hogy a Moon Child papírok színeit valamikor is vissza tudom hozni!! Csillog-villog és tökéletes átmeneteket lehet készíteni!

Azt hiszem, “csak” ezekben próbáltam ki a Liquid Acrilyc liláját 😀

És ez csak egy szín volt! Úúú miket lehetne kezdeni további árnyalatokkal, vagy tök más színekkel!?!

Brutál hosszú lett ez a poszt, úgyhogy itt most – egyelőre – befejezem. Tuti, hogy fogok még jönni valamikor az Art Alchemy – Opal Magic – Pastell akrilfestékekről (ezt használtam a kereten és kacskaringókon) valamint az Opal Magic Waxról is, amit meg majd’ mindenhova tettem, annyira imádom!! 😀

Ééés még van néhány folyamatban lévő rendelésem!! 😉 😀

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkTaláld meg önmagad
Következő cikkAvantgard outfit

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink