15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Congo

Sziasztok!

 

Azt hiszem, épp itt az ideje, hogy a Dark side visszatérjen a Sugallatok békés, rózsaszín, virágokkal és madárcsicsergéssel teli kis világába! Nem véletlenül helyeztem el a figyelmeztetést a borítón sem… Innentől kezdve mindenki csak saját felelősségre görgessen lejjebb a képekhez! (Amúgy szerintem annyira nem is félelmetes, de nyilván az én sötét kis lelkem és fantáziám már megedződött 😊)

És akkor a háttérsztori az alkotáshoz:

Mint mindenki más, én is szeretek alkotó közösségekben ötleteket gyűjteni, tervezőket és mixed media alkotókat követni. Biztos hallottatok már Andy Skinnerről (néhány terméke szerencsére a Sugishopban is kapható), aki szerintem egy hihetetlenül tehetséges és egyedi látásmóddal megáldott művész. Hálisten Andynek is van egy csöpp dark-beütése, az ilyen témájú ötleteit, munkáit egy pici csoportban szokta megmutatni. Csapatával karöltve tematikus kihívásokat indítanak minden hónapban, ahová a hasonszőrű, nem éppen konvencionális alkotók munkáit várják.

No, képzeljétek csak, hogy áprilisban a téma egy kongói expedíció! Az alap ötlet az, hogy egy felfedező csapat által begyűjtött, felfedezett tárgyakat, maradványokat, leleteket, maszkokat stb kell készíteni, mintha azokat valóban Fekete-Afrika legmélyebb bugyraiban (neadj’isten a kannibálok földjén) találták volna a lelkes kutatók. A témához rengeteg inspiráló képet gyűjtöttek össze mindenféle undi bogárról, meg felismerhetetlen lényről.

Nekem viszont a legjobban a zsugorított fejek tetszettek meg, úgyhogy egyből tudtam, hogy valami ilyesmit akarok készíteni 😊

És most képek következnek, én szóltam….

 

 


A készítésről néhány szó:

Volt itthon egy hungarocell fejem, erre papírzsebkendőt ragasztottam felvizezett gel mediummal (a ráncos hatást így a legkönnyebb elérni). Egy egész napig hagytam száradni, utána fekete gessoval kentem le az egészet. Az orrát és a szemöldökét kilyukasztottam az „ékszereknek”, illetve a száját is átformáltam kissé, hogy vicsorogjon. A fülekhez ragasztottam egy halloween-i csontvázmadár szárnyait, a fej tetejére pedig egy kisebb koponya került, valamint Tim Holtz-os csontok, és egy Zuri denevér.

Az Impasto festékeket rétegenként, száraz ecset technikával vittem fel. A szárnyak festéséhez használtam Andy Resist pasztáját is. A pasztát akrilfestékre kell felvinni vékony rétegben, majd mehet rá a következő színű akril. A pasztával bekent részről a fölötte lévő akrilfesték visszatörölhető, így szuper koptatott hatásokat lehet elérni.

A színek hangsúlyozásához Lindy’s porokat használtam, ezeket folyékony akrilba kevertem. A részletek kiemeléséhez arany és Firebird waxot vittem fel nagyon óvatosan. Valamennyi elemet heavy body gel-lel rögzítettem, mert ez elég sűrű ahhoz, hogy „megfogja” és helyén tartsa a nehezebb díszítőket.

 

A hajat egy szebb napokat látott játékbabáról vágtam le és ragasztópisztollyal tettem fel. Végül pár színes madártollat is beletűztem, így még autentikusabb lett a megjelenése.

Remélem „tetszik” nektek is és nem lett túl ijesztő 😊

Kíváncsi vagy, miket használtam?

 

blockquote>Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

 

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink