27.7 C
New York
szerda, augusztus 10, 2022

Codex

Sziasztok!

Furcsa, új élethelyzeteket élünk meg manapság. Kicsit több, mint egy hónapja szakadt nyakunkba az otthontanulás, és bevallom őszintén, hogy nagyon tartottam tőle. Hogy fogunk tanulni? Hogy fogom elmagyarázni, hogy megértse? Hogy kell ezt egyáltalán csinálni? És mivel kötöm le addig az ovis öcsit?  És a munka? És…??? Szerencsére, így, egy hónap elteltével már rutinszerűen csinálunk mindent. Úgy gondolom, nagyon szerencsések vagyunk, mert az iskola részéről óriási támogatást és segítséget kapunk (másrészt pedig azért, mert még csak másodikos a gyerkőc az általánosban 😊). Viccet félretéve, a pedagógusok előtt le a kalappal, hihetetlen mennyiségű energiát fektetnek be minden egyes napba! Ezúton is szeretném megköszönni a munkájukat!

De miért is írom mindezt? Nos, azért, mert ha az ember lánya (vagy fia) leül tanulni imádott csemetéje mellé, bizony rájön arra, hogy mennyi mindent elfelejtett, illetve, mennyire máshogy tanulnak a mai gyerekek, mint mi. Ezalatt az egy hónap alatt rengeteget tanultunk mindannyian. Érdekes hagyományokról, szokásokról, mesékről, népdalokról beszélgettünk órák hosszat a kisfiammal egy-egy téma kapcsán. Ő most olyan, mint egy kis „szivacs”, minden érdekli, és ha valami igazán felkelti a figyelmét, abba nagyon el tud mélyedni. Ő most a mi kis felfedező tudósunk. Mi pedig újratanulunk vele, általa. Nos, ezért döntöttem úgy, hogy Zétikémről szeretnék egy oldalt készíteni, méghozzá a Ciao Bella Codex készletéből.

Kezdésnek 2 db 12”-es papírt eltéptem. Nagyon tetszett Mona Lisa szeme a papír alján, ezért azt mindenképpen fel akartam használni. A Creative paper pad- ben található tagekről kivágtam a fogaskerekeket és virágokat.

A két félbeszakított papírt kissé eltolva ragasztottam fel egy keményebb karton alapra, a papírok közötti rést pedig kiáztatott, és megszárított teafilterrel fedtem be. Stencileztem modell pasztával, amibe kevertem egy kevés tiger orange festéket is. A stencilezett mintába domborítóporokat szórtam, és így szárítottam meg. Végül fekete festéket folyattam a mintám köré, ezáltal még jobban sikerült azt kiemelni.

A fotóhoz egy Dusty attic keretet választottam. A keretet először rozsdapasztákkal kentem le, ezután itt is használtam domborító porokat. A textúra kiemeléséhez szárazecset technikával vittem fel fehér és Jade Impasto festéket.

A fotó körüli díszítéshez rétegesen ragasztottam fel a korábban kivágott papír fogaskerekeket, a rétegek közé került fém díszítőelem, mikrogyöngyök, cérna, és fátyollevél is. Mona Lisa szemét pedig egy Mitform kerek kerettel tettem hangsúlyossá.

A fiatalúr persze már ki is rakta a szobájába, és most Leonardo Da Vinciről kérdezget. Remélem, tudok válaszolni minden kérdésére 😊

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,430KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink