14.2 C
New York
kedd, május 17, 2022

Boldogság?!?

Ehavi matiné Marie Antoinette világába repített el Minket. Ezidáig nem láttam még a filmet, örülök, hogy megnéztem. Sofia Coppola által írt és rendezett film eredeti módon mutatta be a francia királyné életét a francia forradalomig. Sokféle érzés és gondolat kavargott bennem végig a film nézése közben, hiszen próbáltam a havi mottónkat is figyelembe véve elemezni is a látottakat.

A mottó, “Soha nem felejtem el, hogy Önnek köszönhetem a boldogságomat” már a film elején elhangzik,… és onnan kezdve kerestem és kerestem a boldogság nyomait, amit csak pár pillanatban véltem igazából felfedezni, hiszen a többi alkalom csak felületes, színlelt boldogság gátlástalan kicsapongásokkal, felszínes dolgokkal a pompázatos, csillogónak tűnő díszletek között.

Elgondolkodtató és szomorú is … Hol itt a boldogság?!? …

A filmbéli hajköltemények, vagyis inkább paróka furcsaságok nagyon megfogtak, … ez vezette a kezemet az alkotás közben. Igyekeztem a moodboard színeit tartani és a mottót is becsempészni, …

20*40-es szürkelezemre dolgoztam. Erre elsőként felragasztottam a mostani kedvenc papírkészletem egyik lapját, majd átkentem átlátszó gessoval. A rizspapíron szereplő női arcot dekupázsoltam a lapra úgy, hogy annak helyét előtte fehér gessóval is átkentem, hogy ne üssön át a lap mintázata. Az arc köré szizálból felépítettem a hajkölteményt, amit csodás prima marketinges virágokkal, szilikonformában készített pillangókkal, madárkával, virágokkal , csipkével, tüllel, tollakkal, gyöngyökkel, kivágatokkal és chipboarddal gazdagítottam. Sminkelés gyanánt primás vízfestékeket és inktenset használtam. Az alapra stencileztem, amit domborítóporral is megszórtam, hogy elegánsabb hatást mutasson. A gyurma formákat főként waxokkal színeztem.

A feliratokat a készlet egyik lapjáról vágtam ki, illetve a Craft o’clock szöveges karton kivágatából választottam. Ez a kartonkivágat nagyon tetszik, jó a vastagsága, előre ki van vágva és nagyon jó szófordulatok szerepelnek rajta. Ezt is csak ajánlani tudom, nekem bevált. A feliratokat most is szatén szalagra ragasztottam, … azt hiszem ez már szokásommá vált.

Nekem ezt az irányt adta a havi kihívás. Nagyon örülök, hogy elkészítettem, szeretem darab lett.

Alkossatok Ti is! Mutassátok meg a boldogság sok-sok arcát. A film nagyon sok inspirációval szolgál, ezer ötlet vár megvalósításra! Amennyiben segítségre van szükségetek, akkor a csoportban jelezzétek és írjuk, mondjuk, segítünk!

Felhasznált termékek:

A képhez tartozó alt jellemző üres; dt_tag_negyzeteskep_SZM-300x300.jpg a fájlnév


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

A képhez tartozó alt jellemző üres; FB_IMG_1553443488456-300x300.jpg a fájlnév

Facebook csoportunk: kattints ide!

Előző cikkA két jómadár
Következő cikkCsajok bevetésen

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,310KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink