22.2 C
New York
vasárnap, május 29, 2022

„Black” Boy

Nekem nagyon tetszik az új kihívásunk, most így két hónap távlatában is úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb alkotói szabadságot ad, mint a scrapmatiné. Az e havi kihívás témája a hangulat, amin kicsit elidőztem, gondolkodtam, mit is takar ez igazán. Olvasgattam is róla egy keveset, erről egy rövidke összegzés:

A hangulat olyan érzelmi állapot, amely belső érzetekből, ill. különféle érzelmek összeszövődéséből áll, és viszonylag tartósan színezi tudatunk és viselkedésünk egész tartalmát. Töltését tekintve lehet pozitív és negatív. Eszerint lehetünk pl. bizakodó, jó, lelkes, rózsás, vidám, vagy rossz, ingerült, puskaporos hangulatban.

A szónak, kifejezésnek az a tulajdonsága, hogy a beszélő, az író érzelmét tükrözi, a hallgatóban, olvasóban érzelmi hatást kelt.

Ez a megállapítás nyilvánvalóan minden kifejezésmódra érvényes, így a mi alkotásaink is a jelenlegi érzelmi állapotunkat, hangulatunkat mutatja meg és biztosan kivált a nézőben is érzelmeket, és hatással lehet a szemlélődő hangulatára is.

Ennek az egyszerű minimál alkotásnak a témája és maga az alkotás folyamata is sok pozitív érzést keltett bennem. Ezek miatt a jó érzések miatt végig lelkes, nosztalgikus, mosolygós, elmélkedő hangulat uralkodott rajtam. A kész alkotás láttán az elégedettség érzése fogott el, amitől pedig bizakodó és álmodozó hangulatba kerültem. Kíváncsian várom, egyrészt, hogy ti milyen érzések vezérelte hangulatban alkottatok, másrészt, hogy az alkotásom milyen érzéseket keltett bennetek, milyen hangulatba kerültetek általa.

Most egy rám abszolút nem jellemző alkotással készültem. Mindig is nagyon szerettem és szeretem a letisztult, egyszerű minimál alkotásokat és irigykedve nézem alkotótársaim szebbnél-szebb ilyen jellegű alkotásait. Valahogy az én agyam nehezen áll rá, de most nagyon akartam. Első próbálkozásként elégedett vagyok vele, magamhoz képest egész jól sikerült, meg is vagyok lepődve. Nem tökéletes, de remélem lesz kedvem és indíttatásom a gyakorláshoz.

A vászon, amire dolgoztam 20×20 cm-es. A háttér kialakítása előtt átlátszó gessóval alapoztam, majd megterveztem hogyan szeretném elhelyezni a rendelkezésemre álló díszítő elemeket. Mikor meglett a koncepció, kialakítottam a hátteret. Először fekete vízfestékkel színeztem, pacáztam, majd pecsételtem, domborítottam, ez után felragasztottam a washi tape-et, a csipkét, papír csíkokat és a fotót. A fotón unokaöcsém látható, szerintem ez egy nagyon jó és dögös kép róla, és láthatóan ő ezzel maximálisan tisztában is van. Ha nem a rokonom lenne, és én nem ennyi idős lennék, hát őszintén szólva, más érzések és hangulat is a hatalmába kerített volna. Végül felragasztottam a maradék papír díszítő elemeket (a 33 azért, mert ebben az évben ünnepli a 33. szülinapját), és tintáztam a vászon a széleit.

Köszönöm, hogy elolvastátok, és őszintén kíváncsi vagyok ti milyen hangulatot ragadtok meg, nagyon várom az alkotásaitokat!

Zsuzsi

Amiket használtam

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink