28.8 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Be joyful

Ma az újrahasznosítás (és a karácsony, mi más?) jegyében 2 mutatnivalót is hoztam nektek. Mindkettőhöz nagyjából ugyanazok az alapanyagok kellenek 😉 Az egyik egy egyszerűbb, a másik kicsit tervezősebb projekt. Nagyon élveztem a készítésüket, mert gyakorlatilag elronthatatlan, gyorsan megvan (a száradási időre ugyan számítani kell) és látványos az eredmény, és még ajándékba is remek! 🙂

Projekt Nr1 :

Vettem egy adag díszkövet dekorációnak karácsonyra, és rólam köztudott, hogy imádom a dobozokat, üvegeket, mindenféle tárolóedényeket, így ezt is eltettem, jó-lesz-ez-még-valamire alapon. Aztán gyorsan újra elő is vettem, és jól meg-mixed mediáztam J

A lépések:

 1. Kezdd el beragasztózni az üveget (és igen, a Magic ezt is tudja :D)
 2. Fogj egy spárgát/zsineget/fonalat, és kezdd el a beragasztózott helyen feltekerni a spárgát jó szorosan. Ajánlatos vékony gumikesztyűt használni a művelethez.
 3. Tekerd végig.
 4. Hagyd megszáradni, majd kend le fehér Gesso-val.
 5. Ha megszáradt, lehet kicsit (higított) festékkel megfolyatni/fröcskölni, ízlés szerint.
 6. Díszítsd! Én csipit és csipit használtam, egy horgolt és 2 papírvirágot, valamint az ékszerkészítésben használatos átlátszó félköveket.
 7. A tetejét is alapoztam Gesso-val, megfolyattam egy kis misttel és festékkel, majd ragasztottam rá egy hópelyhet.

 

Projekt Nr2 :

Ezt imádtam készíteni, de bevallom, az alapötlet nem az enyém, You Tube-on láttam, csak kicsit módosítottam 🙂

A menete:

 1. Fogj egy tekercs kétoldalas ragasztót , használd el, és tartsd meg a visszamaradt papírgurigát. (Lehet kapni amúgy hobby boltokban fa karkötőt különböző szélességben, az is tökéletesen megfelel a projekthez!) A papírguriga/karkötő szélessége fogja adni a dísz vastagságát. az enyém kb 0.5 cm széles.
 2. Köss rá egy akasztót spárgából. Kend körbe Magic-kel és kezdd el átlósan feltekerni rá a spárgát. Ha kész, ragaszd le a végét. hagyd megszáradni.
 3. Ha megszáradt, kend le fehér Gesso-val (tulajdonképpen lehet fekete is, csak nekem az nem annyira karácsonyi szín).
 4. Ha megszáradt, kend át a folyékony akril médium és csillámpor keverékével úgy random, ahogy sikerül alapon. Megint hagyjuk megszáradni.
 5. Jöhet a díszítés: én mindkét oldalt kicsit máshogy díszítettem.

A türkiz oldal:  A virág és a félkő alap, jött még egy dekorgumi és egy chipboard hópehely (ezeket is bekentem az akril médium+csillám egyveleggel, de a hópelyhet lehet pl domborítani is csillámos porral). Levelem volt egy fura zöldes-barnás színű, ezt lekentem fehér Gessoval (2x) majd meglepő módon ezt is csillámoztam. Aztán van ott még egy gyurmadísz és egy natúran hagyott gombocska is; nem fogjátok elhinni, mit csináltam velük… Igen, eltaláltátok. Csillámoztam. A végén jöhetnek a golyók, vagy darák, vagy szórógyöngyök.

A lila oldalon is nagyjából ez a menet; ott a félkövet metálos akrilfestékkel festettem be 2 rétegben. A végén mindkét oldalra tettem szómatricát.

A félkövek színezését többféle módon oldottam meg: Ayeeda folyékony akril médiumba kevertem csillámport és ezzel kentem be a kövek alját, vagy a tetejét kentem be vízjeltintával és ebbe szórtam csillámos domborítóport, esetleg akrilfestékkel festettem be az aljukat.

Mutatom a végeredmény(eke)t:

 

Remélem, ti is elkészítitek még valamelyiket az ajándékcsomagolás és a fa díszítése között..! 😀

Ezzel a poszttal és 2 alkotással szeretnék minden olvasónknak, követőnknek, támogatónknak és lelkes mixed-mediás és scrapper barátunknak nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánni! 🙂

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,440KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink