15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Art journal kalandozások

 

Kicsit Bolond lyukból tanfolyam, kicsit gyakorlás és nem kicsit kalandozás ebben a színes, laza, olykor művészien vad stílusban.

Valahogy úgy érzem, hogy mindaz a szorongás, ami még bennem lapul egy-egy oldal készítésekor, az itt teljesen megszűnik. Valahogy úgy ülök le ilyenkor alkotni, hogy hullámokban tör rám, hogy milyennek is szeretném az oldalpárt végül látni.

Igaz a július-augusztusi moodboard tábla a színvilágban és a témában is vezérfonál volt, de más fix pont nem volt az elején.

Pár tipp és trükk, amik nem világmegváltóak, de imádom alkalmazni őket:

  • szeretek a background előkészítésénél papírfecniket,kivágatokat vagy alakzatokat használni – sőt nagy kedvencem, amit Virágék a táborban mutattak, hogy a tagek kereteit tették le az oldalra –  a textúra kialakításához
  • tetszik, ha áttünik a könyvlapon a nyomtatott szöveg, így ott, ahol ezt szertném, nem kenem túl vastagon rá az alapozásnál a gessot
  • vagy ahol azt szeretném, hogy intenzívebb legyen majd a ráfújt szín, ott vastagabban kenem fel

Majd a szokásos lépésekkel folytatom: stencilezés, misttel festés, bélyegzés.

A nagy cím feliratot repesztő pasztával kentem le, amibe selyemport kevertem. Imádok mixelni és színezni a porokkal, akrill festékkel és mistekkel is.

A fotónál az új scrapiniec chipboardokat  használtam, amiket az arany gyöngyház festékkel kentem le.

Matricák, címke kivágatok és darák, amik mindig egységessé teszik számomra a külön részleteket. Amolyan össszekötő kapcsok, amiket az üresebb részekre szeretek tenni.

Az elkészült oldalpár:

Felhasznált termékek:

Előző cikkToday
Következő cikkÖrökké szeretlek

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink