21 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Ariel cipellője

Még évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy meg fogok scrappelni egy cipőt. Még akkor eltettem az egyik szétment magassarkúmat, hogy egyszer majd eljön az ő ideje, amikor egy más formában megújulhat. Amikor Anna e havi kihívását láttam, akkor volt egy koncepció a fejemben egy 12”-es oldalra, amelyet szerettem volna megvalósítani. Azonban, amikor leültem alkotni, teljesen más hangulatban voltam, máshoz volt kedvem. Elhatároztam, hogy altered art-ot csinálok, így előkerült hát a cipő. Nem mondom, hogy könnyű volt ezzel a színvilággal alkotni. Egyrészt, mert ehhez nem lehet akármilyen festéket használni, így azokkal a színekkel tudtam csak operálni, amik ott akkor rendelkezésemre álltak, másrészt ilyen nagy dózisban az én stílusomhoz soknak tűnt ez a türkizes árnyalat. Sosem gondoltam, hogy ennyire kell küzdenem egy projekttel, őszinte leszek, megizzasztott rendesen. A cipő önmagában nem egy könnyen díszíthető forma, nem volt egyszerű rajta fókuszpontokat kialakítani úgy, hogy azért legyenek rajta kiemelkedőbb, figyelemfelkeltőbb részek, de mégse tűnjön üresnek a díszítetlen rész. Arról nem is beszélve, hogy eleinte, a talp része is ott árválkodott díszítés nélkül. Nem teljesen vagyok elégedett a végeredménnyel, talán a színvilág miatt, de biztos, hogy fogok még cipőt csinálni, viszont következő alkalommal már vintages Virágosabb stílusban. 🙂

A projekt onnan kapta a nevét, hogy mikor a párom meglátta, felkiáltott, hogy olyan, mint egy mélytengeri sellő cipellője. Ekkor felvilágosítottam, hogy a sellőknek nincsen lába, tehát aligha van szükségük cipőre. Természetesen megmagyarázta, hogy Arielnek is előfordult, hogy volt lába, tehát akár kellhet is neki cipő. Szóval ez lett Ariel steampunkos cipellője.

Elkészítési lépések:

  1. Alapozd le a cipőt fekete gessoval!
  2. Modell pasztával stencilezz motívumokat a cipő felületére!
  3. Ragaszd rá a szükséges díszítőelemeket a cipőre (chipboardok, csipke, fém díszek)!
  4. Kend át az egészet alaposan fehér gessoval!
  5. Keress egy megfelelő színű akril festéket és fesd le azzal is az egész projektet! Én metálos akril festékkel csináltam.
  6. Ezt követően jöhet a kiemelés és az árnyékolás, amelyet én szivárványporokkal, selyemporral és további metálos festékekkel tettem meg.
  7. Utólag színezz még néhány chipboardot, amely jobban kiemelkedhet a kompozícióból és ragaszd rá azt is! Nekem ez volt a lánc és a szárnyak.
  8. A cipő talpába gel mediummal ragassz kavicsokat, darát, pelyheket, mikrogyöngyöt és csillámot, gézt és szizált, majd díszítsd néhány fém dísszel és virággal!

Íme a végeredmény

Felhasznált anyagok:

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,442KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink