21 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

Alkoss kedvedre – Szilágyi Marianna

Új év, új lendület?!?! Vannak időszakok, amikor ezért, vagy azért … de nem alkotunk, vagy ha igen, nincs kedvünk megmutatni. Ennek is ezer oka lehet… Mindenki maga tudja, érzi, hogy mit szeretne…

Én most túllendültem ezen és tegnap megszállt valami angyalka és egymás után két oldalt is készítettem. Az első rögtön egy motivációs tábla lett, hogy mindig szem előtt legyen (nem mintha nem tudnám), hogy a milyen jó is ez a Sugallatos kis csapat, és öröm veletek az alkotás, és bíztatóak, segítő, támogató szándékúak a kapott visszajelzések. A tavalyi tábor adott számomra „szárnyakat” és nagyon örülök, hogy vendégalkotóként még mindig itt lehetek köztetek.

Az inspirációs táblácskám mutatja nekem, hogy mindennap lehet valami kreatívat készíteni, hallgassak a szívemben lakozó „művészre” és csak tegyem azt, amit szeretek, ami örömet okoz. … ja és: „create, eat, sleep, repeat” (“alkoss, egyél, aludj, ismételj”) amiből sokszor az alvást spórolom le 🙂  Ezen gondolatokat most Marta Lapkowska szócímkéjéről használtam. Szeretem a matricákat, mert megkönnyítik a gondolatok szavakba öntését és dokumentálását. De, hogy mire is kerültek rá ezek a címkék? na lássuk:

Az AB Studio chipboard háttérét amikor megvettem, azt hittem szép virágos, rózsaszínes, virágos  oldalt fogok készíteni.. de ahogyan ezt kezembe vettem, nagyon megtetszett a chipboard mögött levő karton és annak zöldes színe – pedig nem is szoktam zöldeseket készíteni…, és a rajta levő üzenet. Így ezt követően ez a csomagolás vezetett engem és készítettem a táblácskámat. A chipboardot egy csomagolópapírra tettem és lefújtam Ayeeda Gyöngyház Óarany és patina zöldes misttel, majd repesztő pasztával kentem át a nagyobb részét. A chipboard meglepően gyorsan nyelte a festéket és gyorsan száradt rajta a paszta is. Igaz kicsit meg is hajolt, mint a papír, amikor vizet kap – nemhiába papír alapú a történet. Az egészet a csomagolás alapjául szolgáló kartonra rögzítettem és ott díszítettem tovább. a széleket kicsit még festettem, rákerült a tábori fénykép és pár virágdísz, natúr színű sizál és tüll, no meg sok-sok szemcsés díszítőelem, szóró dísz, amit modellpasztával rögzítettem és pár pecsétnyomat is. Fröcsköltem is kicsit szürke és patina misttel (igazából sokat és nagyon, de a chipboard, mivel nem zártam le gessoval a felületét itta a festéket és szinte nem is látszik rajta. ) Egy-két helyen még meghúztam a széleket Ayeeda Splash! Csillámos Óarany tintájával és készre is nyilvánítottam.

Nekem lendületet és jókedvet ad, bízok benne, hogy nálatok is elindít valamit 😉

És mi a második alkotás? Hát ahogy lefújtam a chipboardot, azt mint stencilt használtam és lett egy csodaszép hátterem, amit nem hagyhattam csak úgy elkallódni, abból is oldal készült. Mivel csomagolópapírra készült, ezért azt rávarrtam egy alapkartonra, hogy legyen tartása és a varrással egy plusz keretet adtam a képnek. A széleit egy kicsit mintáztam, és egy kedves fényképet illesztettem rá. A fénykép alá csipkét, csomagolópapírt és tüllt is tettem és az AB Studio Beautiful Things kivágó ívéből vágtam ki hozzá virágokat, leveleket, amiket egy kicsi életre keltettem, és TeaDye szinű tintával megszíneztem. A címet a 13 arts Vintage Summer chipboard A4-es palettájáról választottam és Scrapiniec kis körös cuki felirataival egészítettem ki. Számomra ez az oldal is nagyon kedves lett, örülök neki, hogy elkészítettem.

Szép napot és jó alkotást kívánok a mindennapokra Mindenkinek!
„create, eat, sleep, repeat”

Előző cikkFelfedezők
Következő cikk… hogy létrehozzuk a jövőt

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,439KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink