15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

Ajándékozz könyvjelzőt! – 10 perces tipp

Májustól angolórákra jártam heti több alkalommal, hogy felfrissítsem a nyelvtudásomat. Pár hónap tanulás után eljött az a pillanat, hogy nem lesz több szabadidőm és a nyelvtanárom is külföldre költözik. Így a tanulós időszak véget ért. Az órák során sokat beszélgettünk a hobbimról, a scrapbookról, így evidens volt számomra, hogy az utolsó alkalommal egy saját készítésű ajándékkal búcsúzom el. Eléggé húzós napjaim voltak, nem sok időm volt a meglepetés elkészítésére.

10 perces tipp, avagy a last minute meglepi rejtélye

Gyorsan szerettem volna valami “finomat” készíteni. 🙂

Akik ismernek tudják, hogy a rózsaszín nem az én színvilágom és ritkán készítek ilyen összeállítású scrapbook oldalakat. Mostanában azonban az ajándékba szánt oldalaimba vagy egyéb apróságokba mindig belecsempészek egy kis dominánsabb színt.

IMG_20150722_101109~2 IMG_20150722_101144 IMG_20150722_101157 IMG_20150722_101109~2_fekvo

 

Az elkészítés lépései:

 1. Egy fehér alapkartont kb. 5 cm x 15 cm-es méretűre megvágtam. A tetején ollóval lecsíptem a sarkokat és középen lyukasztottam.
 2.  Az alapra random módon a Ranger féle Inkessentials applikátorral vittem fel a türkiz színű Distress tintát.
 3. A címke szélére körbe magenta színű tintát folyattam.
 4. A türkiz alapon stencil és egy halványabb rózsaszín Distress tinta segítségével barokkos motívum világot alakítottam ki.
 5. A szélektől kb. 0,5 cm-re öltéseket imitáló szilikonnyomdával bélyegeztem. Szeretem, ha ebben van egy kis össze-visszaság, így az akril blokkra direkt girbe-gurbán tettem fel a bélyegzőt.
 6. A címke közepére összetekert madzagra hasonlító nyomatot szántam. Ezt már fekete tintával csináltam, hogy odavonzza a tekintetet, így ez lett a középfókusz.
 7. A kialakított kör jobb felső részére pozícionálva a tag-re ragasztottam egy színes chipboard kartont, a következő felirattal: Ma is tanultam valamit
  (lelőhely: Scrapfellow)
 8. Alá egy “ez itt a lényeg” szövegezésű címkét ragasztottam.
  (lelőhely: NőiCsizma)
 9. A bal alsó sarkot egy félbe vágott papír virággal díszítettem, amelyre még egy pici csipke darabkát is ragasztottam. A virág közepébe egy apró gyöngyöcskét tettem.
 10. A végére maradt az abszolút cukiság, a tündérkislányt formáló charm.
 11. Legutolsó lépésként magenta színű szalagot fűztem a felső lyukba, melyet türkiz színű mini tűzőgépkapoccsal rögzítettem.

És máris elkészült az ajándék, amelynek elkészítése mindössze tíz percet vett igénybe és mégis nagy örömet okozott!

Próbáljátok ki!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink