31.4 C
New York
szombat, május 21, 2022

Ahoy!

Viszonylag ritkán esik meg velem, hogy egy-egy projekt kapcsán már az első pillanattól kezdve tudom, mit fogok csinálni, miket fogok használni. Ez most egy ilyen ritka pillanat, igazi örömalkotás lett, és az, hogy még a havi Matinéra is passzol, külön bónusz!

Az úgy volt, hogy a tábori ws-ekhez kerestem fotókat, amikor is a kezembe akadt egy réges-régi fénykép… Még valamikor a gyerkőcök előtti időkben készült A Férj-ről, aki akkor még nem is volt A Férj. Nem is tudom, hogy feledkeztem meg erről a nyaralásunkról, de most nagyon megörültem neki! Feltörtek az emlékek arról a hétről, amit Krétán töltöttünk el kettesben, a tengerparton lazsálva, koktélokat szürcsölve (fiatalon és bohón…) Szóval, a tábor után kb egyből elővettem, mert azonnal szerettem volna alkotni valamit vele. És mekkora mázlim volt, hogy pont ebben a hónapban van kalózos téma, mert így aztán tényleg tök egyszerű volt elkészíteni az inspirációt is Nektek! Sokáig 12-es oldalban gondolkodtam, de aztán…inkább ez lett belőle:

Horgonyt akartam mindenképpen…Persze pont az nincs itthon (pedig a Woodouts-nak van ilyenje is), úgyhogy gyorsan kivágtam a mintát szürkelemezből. Alapozás után felvittem egy jó vastag réteget a repedőpasztából és hagytam egy éjszakát száradni (így sokkal szebbek lesznek a repedések). Másnap elővettem a moodboard színeihez passzoló festékeimet, és a szokásos módon elkezdtem egymásra rétegezni őket. Utolsó simításként „bemostam” kicsit a Jade színnel is, így sokkal élethűbb lett szerintem:

A tengeri növényes chiboardokat és a hajóablakot is ugyanígy színeztem, de ezeket nem Jade-val, hanem Lindy’s misttel és alkoholos tintával zártam, illetve a citromsárga Impastoval is pacáztam rájuk.

Kiöntöttem a csontokat és a koponyákat is A1 műgyantával, ezeket a folyékony akrilfestékek után wax-szal zártam. Szintén így színeztem meg a fém díszítőket is.

A tengeri növényeket egymástól jócskán elemelve ragasztottam fel, a közöttük lévő helyekre kerültek a fém díszítők, tengeri csillagok és egy kisebb koponya is. A hajóablakot szintén elemeltem, miután beleragasztottam a fotót, majd alá kerültek a csontok. Aztán elővettem a Graphic 45 Voyage Beneath the Sea készletét és kivagdostam a hínárokat, meg a tengeri csillagokat (nagyon jó móka volt, mit ne mondjak, mire az összes kacskaringós, ágas-bogas növényt körbevágtam…).

Végül felkerültek a borostyán színű mini golyócskák, a fehér dara, és néhány megfestett mini üveglencse is (art pebbles néven találjátok).

Valamilyen címfelirat is hiányzott még róla, de tudtam, hogy a kincsként őrzött 7dots matricák megint kihúznak a bajból. Fel is került hát az „El Capitan”, felirat, és ezzel teljessé vált az egész!

Remélem, tudtam néhány ötletet adni Nektek, és ti is indultok a kihívásunkon!

Jó alkotást!

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,319KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink