28.8 C
New York
péntek, augusztus 19, 2022

A Vasmacska kölykei

Barkácsolhatnékom támadt ismét és pont a napokban ment a tévében ez az 1987-es film. Imádom! Azonnal megihletett. A ráadás pedig, hogy Révfülöpön a fiúkat lefotóztam ahogy rámásztak egy óriási horgonyra. A téma pipa 🙂

Régi pizzás dobozból vágtam ki három horgony formát és összeragasztottam, hogy térbeli hatása legyen. Fekete gessoval alapoztam és a fémes hatást arany wax-al igyekeztem elérni. A láncot is hasonlóan készítettem, fekete kartonból vékony kis csíkokat vágtam, széleit wax-al kentem és egymásba fűzve, mint anno az oviban, hosszú láncot formáltam belőle.

Megint az A.B.Studio stencilt használtam. A fekete gessoba kevertem kék szivárványport, kék inket és kicsit sűrítettem 3D porral.

Először altered art stílusban gondolkoztam, de hogy hozzam a moodboard színpalettáját, inkább a Mintay Marina papír készletet hívtam segítségül. Pár apró kivágatot használtam belőle.

Ami még a kreatív délutánomhoz hozzátartozott, hogy kis apró csigákat és kagylókat készítettem levegőn száradó gyurmából. A csigákat az ovis tudományommal, míg a kagylókat a vágókések segítségével sikerült megformáznom. Egyszerűen lenyomatot készítettem a késsel a gyurmába, kicsit utána igazítottam és kész is 🙂 Festhető, dekorálható.

A Scrapiniec chipiket is kicsit feltúróztam: fóliára fektettem és kitöltöttem a hézagokat Splash tintával, amivel annyira sok trükköt lehet csinálni: vékony hártya húzható belőle, mint egy kis üveg réteg, ilyet csináltam a Halott mennyasszonynál a pókhálókra; vagy eredeti funkcióját tekintve 3D hatású pöttyöket fröcskölni, felvizezve, apróbbakat; vagy a feliratokat átrajzolva különlegesen fényes, domború színezést adhatunk nekik …

Két opció volt: belógatós dekoráció, vagy az asztalra állítható. A férjemnek az utóbbi tetszett, így rögzítettem egy kis üvegcséhez a vasmacskát.

Kisebb diszítgetések még, bélyegzés, virágok, fröcskölés…

Ime a kész alkotás:

dav
This image has an empty alt attribute; its file name is 3176-10-300x300.jpg


Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!Kép

This image has an empty alt attribute; its file name is mixed_media_scrapkor_szogletes.jpg
Előző cikkBalatoni kalandok
Következő cikkEz tesz boldoggá

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,443KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink