22.2 C
New York
vasárnap, május 29, 2022

A homlokom hozzád nyomom – vendégalkotónk: Révhelyi Beatrix

Amióta eszemet tudom szerelmes vagyok a papírokba, az illatukba, a textúrájukba. Mégis csak 2016 ősze óta érdekel a scrapbook, ekkor készítettem első emlékmegőrző albumomat. A mixed médiával a Sugallatok „Bolond lyukból bolond szél fúj” tanfolyamán, 2017. áprilisában ismerkedtem meg igazán. Azt gondoltam, itt rengeteg technikát tanulhatok és beleláthatok sok szakmai titokba, amit abszolút meg is kaptam az online workshoptól.
Azóta is rendszeresen készítek alkotásokat mixed média technikával, főleg a havi kihívásokra.

A 2019. márciusi Sugallatok stílusgyakorlat Bohém kihívása az eddigi stílusgyakorlatok közül az egyik kedvencem, ezért óriási örömöt okozott számomra, hogy az erre készült oldalammal kiemelt alkotó lettem. Köszönöm szépen!
Ebben a hónapban a Sugallatok csapat valami egészen érdekes kombinációt hozott, hiszen a romantikus stílus jegyei mellé a színpaletta „mindössze” a szürke árnyalatait tartalmazza, szóval tavasz és szerelem ide vagy oda, marad a monokróm.

Bevallom nektek, nekem ez picit megkönnyebbülés volt, mert a fekete, a fehér és a szürkék is nagy kedvenceim, a párom pedig abszolút fekete függő, kizárólag fekete ruhákat hord, amióta ismerem, így nálam a szerelemhez tulajdonképpen egészen szorosan kapcsolódik ez a komor „szín”.

A romantika szóhoz nálunk ezernyi dolog tartozik, nem is csoda, hiszen már csaknem húsz éve vagyunk társak, és a párom teljes bizonyossággal állítja, ő tudja a módját a nagy romantikának. Amikor ehhez kapcsolódóan előad nekem valamit, abból általában sírva kacagás lesz, de mégis, rengeteg romantikus pillanattal, kedvességgel ajándékozott már meg az évek során, bár olyankor neki fogalma sem volt arról hogy ez itt az.
Volt bőven kihívás is az életünkben, amikor ott állt mellettem, átölelve, némán, könnyek közt, erősen, mint egy szikla – mindig, ahogy nekem kell. Mert tudja, érzi.

A dalszöveg, amit az oldalhoz választottam abszolút a mi dalunk, ezzel „indultunk” anno, rengeteg Kispál koncertre jártunk, és tényleg sokszor összenyomtuk a homlokunkat szó szerint, egymás arcába énekelve ezt a nótát.

Az oldalt egy színtelen gessoval lealapozott, fekete, fehér szöveggel teleírt 12”-os lapra építettem fel. A fotóm és a dalt, kinyomtattam egy jobb minőségű, matt papírra.
Ezután széttéptem csíkokra és nagyobb darabokra két szigorúan csak fekete-fehér és szürke árnyalatokat tartalmazó 13 arts papírt (egy világos és egy sötét árnyalatút). Pausz papírra csillagokat domborítottam és azt is feltépkedtem.
Ezután elkezdtem rakosgatni az oldalra az elemeket és megkerestem a kép, valamint a dal helyét. Amikor úgy éreztem nagyjából jó lesz, rétegesen felépítettem az oldalt, mindig csak középső sávban ragasztva az elemeket, így tudtam alá dugni díszítéseket és újabb papírrétegeket is.

Stencilezést csak finoman, apró kotta elemeket és hangjegyeket hintve alkalmaztam a túl fehér részekre. Ehhez Ayeeda modell pasztát használtam. Száradás után bátran fröcsköltem, maszatoltam kézzel, zacskóval és ecsettel is, amihez pasztell fehér illetve fekete mistet vettem elő. Egyes részeket a folyékony akril médium segítségével tettem erőteljesebbé, fényesebbé.
Dekor elemeknek indás és leveles kivágatokat használtam, valamint egy nagy kupac, saját domborítású fecskét is kiollóztam. A „Boho Love” chipboard apró virágait és levélkéit fehérre festettem ragasztás előtt. Végül az oldalon elrejtettem néhány áttetsző üveg gömböcskét is.

Köszönöm szépen a lehetőséget! Készüljetek ti is bátran a kihívásokra, hiszen sokszor olyan alkotásokra ösztönöznek, amiket ezek nélkül soha nem készítettünk volna el!
Én már több ilyen oldalt őrzök nagy szeretettel és hálával a Sugallatok csapat felé, aki hónapról hónapra inspirál.

Révhelyi Beatrix, Lily

Felhasznált alapanyagok:

13arts – Aria Story – Lyries 12″
13arts – Aria Story – Notes and thoughts 12″
In Wonderland címke kivágóív
Ayeeda clear gesso – Átlátszó
Ayeeda mist pastel white
Ayeeda mist pastel black
Ayeeda splash! tinta fehér
Ayeeda folyékony akril medium
Ayeeda mini üveggolyó (Glass beads) 5 mm
Boho Love Scrapiniec chipboard kis koszorú
Always the Music stencil
Magic folyékony ragasztó


Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,337KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink