15.7 C
New York
csütörtök, május 26, 2022

A doboz, ami Tim Burton-nek indult…aztán valahol eltévedt…

Be kell vallanom, hogy évek óta rajongok Tim Burton munkáiért. Számomra az igazi Batman csakis az ő rendezésében létezik – egészen a Sötét lovagig, de ez mellékes -; a Halott Menyasszony az egyik kedvenc mesém, Sweeney Todd meg a kedvenc filmjeim egyike. Van 1-2 mellényúlása, nyilván, amit kevésbé szeretek, de maga a látásmód, az egyedisége, hogy mer különbözni… ezeket nagyon szeretem benne 🙂 Boldog voltam tehát, amikor Virág kihirdette az e havi kihívás moodboardját…

A színei is nagyon tetszenek, a mottója is… a hangulat is… aztán jött a problémám: se fotóm, se különösebb ötletem a témára. Eszembe jutott AJ oldal, de erről végül letettem… gondoltam doboz albumra, de megint előjött a fényképek problémája 😀 Végül, amikor már kezdtem feladni, úgy döntöttem, körülnézek a scrapszekrényben. Előkerült egy doboz, ami több mint két éve vár már feldolgozásra: Csonginak vettünk benne rágókát, nagyon cuki kraft dobozkában adták, ablakos, átkötős, egyszerűen kidobhatatlan volt… és milyen jól tettem!

Első lépésként lekentem az egész dobozomat Vintage Paint festékkel (Dusty Turquoise), 1 rétegben – gyönyörűen fed, még mindig imádom, de a kraft doboz eléggé szívta magába, így azért kellett belőle használni. Ezután lapos textúra ecsettel húztam rá pár csíkot fekete gessoval, és a 13arts vízfestékeinek emerald és kék színeivel színeztem egy kicsit, majd ujjal átkentem fehér gessoval. A belső kivehető lapot fekete gessoval kentem be.

A doboz fedelét díszítettem először: a wonderland órás chipim feldaraboltam, és feketével domborítottam. A nagyobb óra egy részét a jobb alsó, a kisebb egyik felét a bal felső sarokba tettem. A jobb alsóra jöttek ezután a fogaskerekek, a papírvirágok és egy porcelán szárnyacska – ez asszem valami karácsonyfadísz volt fénykorában, de annak nem tetszett 😀 A bal felső sarokba szintén került egy virág, illetve alá egy kis “fészket” – egy scrappernek minden kincs, ez a kertrendezésünk egyik mellékterméke :D. A két – eredetileg fehér – papírvirágomat sötétkékkel és szürkéskékkel festettem meg, majd rákerült még néhány bibe a virágok alá. Végső simításként türkiz és kéken irizáló csillámokat vittem fel folyékony akril médiummal, majd fekete misttel pöccintettem rá pár pacát.

Jöhetett a belseje 😉 Itt először a gyári szalagot lecseréltem kenderzsinegre, és összegessoztam, hogy ne legyen olyan steril. Ezt követően a feketére gessozott belső lapocskát átkentem szárazon fehér gessoval, és kentem ide is egy kis kék vízfestéket – ebből mondjuk nem sok látszik. Szandra tábori ws-járól megmaradt egy égősorom (bocsi Szandra), így áthúztam a kivehető belső lapomon – a játék csomagolása miatt amúgy is voltak lyukak rajta -, és blutec ragasztóval rögzítettem alul – így kivehető, cserélhető benne elem. A wonderland nagy hátterét szintén eldaraboltam, ebből raktam a bal alsó és a jobb felső sarokba -pici a doboz, így végül sajnos ebből is kevés látszik -, és a mehendi koponyákból a kisebbet a fedélen lévő órákhoz hasonlóan feketével domborítottam. Ide is kerültek fogaskerekek, “fészek”, virágok, szómatrica a piatek new moon ívéről, és a fotóm is – fehér kerettel. Miután mindent felragasztottam, a ledsort óvatosan körberendeztem a dobozomban, rögzítés nem is kellett, hiszen elég jó a tartása, és a díszítőelemek alá beakasztva nagyon jól a helyén is marad 🙂 Csillámok ide is kerültek, szórós díszítő most kivételesen nem.

Nem annyira Tim Burton, mint amennyire eredetileg annak szántam, de én megszerettem 🙂 Remélem, nektek is tetszeni fog…

Várjuk a csodásabbnál csodásabb pályaműveiteket ebben a hónapban is 🙂

Érdekel a mixed media?
Gyere és csatlakozz hozzánk! Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,330KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink