Ma egy egyszerű klasszikus krumpli-hús kombó receptet hoztam. Ennek ellenére mégis nagyon finom, és nem unalmas. Ez a recept gluténmentes, viszont kivételesen tejtermémet, azaz laktózt tartalmaz.
Hozzávalók: (4 főre)
- 800 g csirkemell filé
- 12 db közepes burgonya
- 1 jégsaláta
- 1 kefír
- só, bors, fűszerek ízlés szerint.
- kis darabka vaj
- olvasztott kókuszolaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A burgonyát megpucolom, megmosom, mejd keresztben kettévágom. Késsel bebordázom, vigyázva arra, hogy ne vágjam végig, csak éppen a tetejét, különben cikkjeire esik. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakom őket. A krumplik tetejét megkenem az olvasztott kókuszolajjal, sózom, borsozom, fűszerezem (én provance fűszerkeveréket használtam). Minden krumpli tetejére egy kis darabka vajat vágok, majd sütőben kb. 35-45 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ez idő alatt felcsíkozom a csirkemellfilét, majd kókuszolajon ropogósra sütöm, közben sózom, borsozom, fűszerezem ízlés szerint.
A jégsalátát felaprítom, a kefírbe egy fokhagymagerezdet reszelek, sózom, borsozom.
Ha mindennel elkészültünk, nem marad más hátra, mint tálalni 🙂
Jó étvágyat!