18.1 C
New York
szerda, május 18, 2022

15 minutes of fame

Sziasztok!

Kis túlzással mondhatnám, hogy az aktuális Hollywood-os kihíváshoz hoztam nektek inspit… De nem, ez még nem az! Egy tavalyi munkámat szeretném megmutatni, ami talán adhat néhány ötletet.

A képen a kisebbik fiam van, aki akkoriban nagyon szerette, ha különböző kamerás appokkal fényképezzük, és egész sorozatokat kellett róla  készíteni. Nagyon sokat nevettünk ezeken, és ugrattuk is, hogy olyan, mint egy filmcsillag, aki pózol a kameráknak. Így ez lett az ő 15 perces hírneve. Sajnáltam volna, ha ezt az időszakot nem örökítem meg, mert nagyon jó visszanézni ezeket a képeket, ezért is foglaltam őket alkotásba.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én nagyon szeretem a kollázs technikát. Ugyebár az ember lányának egy-egy projekt után rengeteg maradék cifet-cafat papírja marad, amit sajnál kidobni. Az ilyen maradékokat szoktam felhasználni kollázs formájában, és nagyon szuper hatásokat lehet így elérni. Ezt az A4-es méretű layoutot is így készítettem.

Az alap egy elrontott akvarell papír, amit beáztattam fekete teába, megszárítottam, és felragasztottam egy keményebb kartonra. Került rá még néhány csomagolópapír maradvány, teafilter, majd kapott egy vékony réteg gessot.  Ezután Distress tintákkal színeztem és repedőpasztát is vittem fel rá.

A stencil mintáját alkoholos filccel rajzoltam át.

A 13@rts His&Hers Remastered kollekciójából maradtak hosszúkás csíkjaim, ezeket ragasztottam fel teljesen random módon, közéjük, illetve némelyik tetejére került washi is. Szintén maradék papírokból válogattam nagyobb darabokat, amiket a fotó alá-köré rendeztem. Ezek egy ezeréves Tim Holtz készletből vannak.

A csipiket fekete akrillal és rozsdapasztával színeztem. Nem maradhattak el a kivágatok sem a  7Dots Studio Hazy Days készletéből, valamint a filmszalag sem.

Került még rá patent, cérna (ne is kérdezzétek, miért), csillag alakú konfetti, és fröcsköltem fehér tintával is.

Remélem, sikerült kedvet kapnotok, és kipróbáljátok ti is a kollázs technikát!

Jó alkotást!

Andi

Kíváncsi vagy, miket használtam?

Érdekel a mixed media? Gyere és csatlakozz hozzánk!

Facebook csoportunk: kattints ide!

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kövess minket

0RajongókTetszik
3,312KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legújabb bejegyzéseink